,Ötödosztályú csapat az ötödik körben és más érdekességek az FA-kupában

fbl Horizontal
Lincoln City's Irish midfielder Alan Power (C) following the English FA Cup fourth round football match between Lincoln City and Brighton & Hove Albion at the Sincil Bank stadium in Lincoln, eastern England, on January 28, 2017. Lincoln won the match 3-1. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Tottenham majdnem elorozta a nap legnagyobb égése címet a Liverpooltól, de végül egy majd' 100 perces meccsen kiharcolta a továbbjutást a negyedosztályú Wycombe Wanderers ellen. A Chelsea otthon nyert nagyon könnyedén a Brentford, a Manchester City idegenben az élvonalbeli Crystal Palace ellen, az Arsenal pedig a Southamptont oktatta.

Azok után, hogy a Liverpool délután az Anfield Roadon szenvedett 2-1-es vereséget a másodosztályú Wolverhampton Wandererstől és búcsúzott az FA-kupától, a Tottenham Hotspurnek majdnem sikerült még ezt a produkciót is megfejelnie.

A Spurs azonban egy bámulatosan fordulatos, majdnem 100 perces meccsen kiharcolta a továbbjutást. Pedig félidőben még a negyedosztályú Wycombe vezetett Paul Hayes duplájával. A második gól büntetőből esett, az első pedig egy szöglet után, és nem volt csúnya:

A Spurs csak a 60. percben szépített a dél-koreai Szon Heung-min révén, majd négy perccel később ki is egyenlítettek a londoniak. A vendégek viszont a 83. percben Garry Thompson góljával újra vezettek, de Dele Alli egy perccel a 90 perc letelte előtt egyenlített. A ráadás meglehetősen hosszúra nyúlt, miután a Spurs védője, Kieran Trippier megsérült. Mauricio Pochettino már nem tudott cserélni, de anélkül is kiizzadták a győzelmet, ugyanis Szon a 98. percben újra betalált - maradjunk annyiban, nem kis szerencsével:

A Premier League listavezetője, a Chelsea hazai pályán fogadta a másodosztályban 15. Brentfordot, és ezen a meccsen nagyon is élesen kirajzolódott az osztálykülönbség, a hazaiak ugyanis Willian és Pedro góljával a 21. percben már 2-0-ra vezettek, majd Ivanovic és Batsuhay révén a második félidőben is rúgtak kettőt.

Willian hetedik szabadrúgásgólja az idényben:

A harmadik élvonalbeli nagymenőnek sem volt nehéz dolga, pedig Pep Guardiola Manchester Cityje az ugyancsak élvonalbeli Crystal Palace-nál vendégeskedett, de az első félidő végén Stirling, majd a meccs hajrájában előbb Sané, aztán pedig Yaya Touré is betalált, így sima lett az út az ötödik fordulóba.

Sané gólja, David Silva asszisztjából:

Ahol akár az ötödosztály éllovasa, a Lincoln City is szembe jöhet velük, a legkisebb legénynek tűnő gárda ugyanis 3-1-es veréssel küldte haza a másodosztály (Championship) tabellájának élén pöffeszkedő Brightont. A Lincoln City utoljára 1887-ben, azaz 130 éve jutott ilyen messzire a kupában!

Danny Cowley, a Lincoln edzője pár hónapja még tornatanár volt, most pedig történelmet írt:

Eredmények, FA-kupa 4. forduló:
Tottenham Hotspur - Wycombe Wanderers (IV) 4-3 (0-2)
Chelsea - Brentford (II) 4-0 (2-0)
Crystal Palace - Manchester City 3-0 (1-0)
Oxford United (III) - Newcastle United (II) 3-0 (0-0)
Lincoln City (V) - Brighton & Hove Albion (II) 3-1 (0-1)
Rochdale (III) - Huddersfield (II) 0-4 (0-1)
Burnley - Bristol City (II) 2-0 (1-0)
Blackburn Rovers (II) - Blackpool (IV) 2-0 (2-0)
Middlesbrough - Accrington Stanley (IV) 1-0 (0-0)
Southampton - Arsenal 0-5 (0-2)
korábban:
Liverpool - Wolverhampton Wanderers 1-2 (0-2)