Vágólapra másolva!
Tajti Mátyás 2014-ben igazolt a Puskás Akadémiából az FC Barcelona ifjúsági együttesébe, tavaly nyár óta pedig a Málaga B-ben szerepel, de már edzett a nagycsapattal is. A 18 éves támadó középpályás egyáltalán nem bánta meg, hogy klubot váltott Spanyolországon belül.

"A társaságot sem élveztem annyira Katalóniában, és az ottani futball sem igazán feküdt nekem" - mondta a Puskás Akadémia honlapjának arról, hogy miért nem ragadt meg a Barcelonában. "Nem volt annyi szabadságom a pályán, mint amennyire, úgy érzem, szükségem van. Folyamatosan egy-két érintővel kellett játszani, ez rendben is lett volna, de

Ezenkívül a pályán a mozgásteremet is eléggé korlátozták."

Tajti Mátyás Forrás: Facebook/Tajti Matyi

Tajti elmondta, hogy Málagában lényegesen többet alkothat. "Itt a mentalitás is teljesen más,

Jóval lazábban veszik a dolgokat, mint Katalóniában. A pályán persze nincs pardon, a futballt nagyon komolyan veszik, sőt, mondhatjuk, hogy errefelé sokkal keményebb a játék. A drukkerek is lényegesen vérmesebbek. Amikor először kimentem egy Barca-meccsre, azt hittem, színházban vagyok. Csöndben ültek az emberek, ha szép dolog volt, tapsoltak, de ennyi. Itt szurkolnak rendesen."

A váltást egyáltalán nem bánta meg. "El akartam jönni Barcelonából, itt lényegesen többet játszom, vezetjük a bajnokságot, tizennégy meccsen jutottam szóhoz, ebből tizenegyszer voltam kezdő. Hozzátette, a célja, hogy bekerüljön az A csapatba, és egyszer majd a spanyol élvonalban futballozzon. Erre lehet is esélye, mert már a nagycsapattal is edzett - Kamenivel, Demíchelisszel, Camachóval vagy épp az egykori barcás Sandróval.