Meghatódtak az Atlético játékosai a díszőrségtől

Atlético Nacional, foci
Members of the Colombian football team Atletico Nacional are honored upon their arrival in Chapeco, Santa Catarina, southern Brazil on April 03, 2017, on the eve of the first match against Brazilian team Chapecoense for the Recopa Sudamericana. / AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Díszőrség és katonai zenekar fogadta az Atlético Nacional labdarúgócsapatát Brazíliában, amikor a kolumbiai együttes megérkezett a dél-amerikai Szuperkupa döntőjének első mérkőzésére.

Hősöknek járó fogadtatásban részesült az Atlético Nacional futballcsapata, amely tavaly azt kérte a dél-amerikai szövetségtől (CONMEBOL), a november 29-én repülőgép-szerencsétlenséget szenvedett brazil élvonalbeli Chapecoensének adja a Copa Sudamericana trófeáját.

A tragikus baleset akkor történt, amikor a brazilok a kupadöntő első, kolumbiai mérkőzésére repültek – 71-en meghaltak, köztük a Chapecoense 19 játékosa.

Díszsorfalat kaptak a Atlético Nacional játékosai Forrás: AFP/Nelson Almeida

A dél-amerikai Szuperkupa döntője (Recopa Sudamericana) azonban nem marad el, a Libertadores-kupát megnyerő Atlético Nacional magyar idő szerint szerda hajnalban vívja az első mérkőzést a Chapecoense ellen. Ráadásul a CONMEBOL különengedélyével a Chape 22 ezres stadionja lesz a helyszín, ahol különleges ünnepségen köszönik meg a kolumbiaiak szolidaritását.

A csapat egyébként hihetetlen ünneplésben részesült a megérkezésekor, a játékosokat díszőrség, katonazenekar és szurkolók százai fogadták.

Forrás: AFP/Nelson Almeida

– írta honlapján az Atlético Nacional.

A visszavágóra május 10-én, Medellinben kerül sor.