Könnyedén verték az olaszok a tartalékos Uruguayt

Horizontal
Uruguay's defender Jose Gimenez (C) reacts during a friendly football match between Italy and Uruguay at "Allianz Riviera" stadium, in Nice, on June 7, 2017. / AFP PHOTO / VALERY HACHE
Vágólapra másolva!
A Liechtenstein elleni vb-selejtező előtt az olaszok Nizzában felkészülési mérkőzésen erőlködés nélkül verték 3-0-ra a legnagyobb sztárjai nélkül, viszont sok fiatallal a keretben felálló Uruguayt.

Olaszország–Uruguay 3-0 (1-0)
gól: Giménez 7. (öngól), Éder 82., De Rossi 90+2. (11-esből)

A dél-amerikaiak ezt az egy meccset játszották Európában, számukra sokkal fontosabb lesz az Argentína elleni augusztusi vb-selejtező. Ennek tudható be, hogy a csapat két legnagyobb sztárja, a Paris Saint-Germainben szereplő Edinson Cavani és a Barcelona csatára, Luiz Suárez sem lépett pályára Nizzában. Volt helyettük viszont több 21-22 éves fiatal, akikre a jövőben számítana majd Óscar Tabárez szövetségi kapitány.

Egyikük az Atlético Madrid védője, José Gimenez, aki a mérkőzés negatív hőse lett. A 7. percben egy olasz kiugratás során olyan lelkesen futott vissza a rá bízott Andrea Belottival, hogy, a Torino csatárának földre fejelt labdája éppen remekül kapásra jött neki - ki is lőtte saját kapuja hosszú oldalát.

A szokatlan 4-4-2-es formációban felálló olaszokról túlzás lenne azt állítani, hogy felszántották a pályát, de nem is voltak rákényszeritve. Kényelmes mezőnyfölényben játszottak, Lorenzo Insigne még egy kapufát is lőtt - az egyedüli kellemetlenséget az jelentette, hogy Claudio Marchisiót már a 18. percben le kellett cserélni sérülés miatt.

José Giménez (fehérben) csak a saját kapuját tudta bevenni Forrás: AFP/Valery Hache

A második félidőben ugyan Giménez megpróbálta jóvátenni a hibáját, azonban

hiába fejelt Donnarumma kapujába, a játékvezető lökés miatt nem adta meg a gólt.

Az olaszok már jóval szerencsésebbek voltak. A 82. percben Muslera jött ki fölöslegesen és rosszul húsz méterre a kapujából, Gabbiadini elvitte mellette a labdát, majd jobbról kapura lőtt, Éder pedig még éppen úgy tudott belekapni a labdába, hogy az a kapuban kötött ki.

A hosszabbításra még maradt egy olasz gól, Giménez - ki más - rúgta föl El Shaarawyt, a büntetőt pedig Daniele De Rossi vágta magabiztosan a kapuba, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Az olaszok ezzel a meccsel hangoltak a vasárnapi, Liechtenstein elleni vb-selejtezőre, aminél persze sokkal fontosabb lesz a szeptember 2-i meccsük, amikor Spanyolországba látogatnak.

Uruguay borzasztó szériája pedig tovább folytatódott: sorozatban ötödik meccsüket veszítették el, szemben az olaszokkal, akik már nyolc meccs óta veretlenek.