Rossz napjuk volt a kínai magyaroknak

Guizhou Zhicheng competes against Yanbian Funde at 15th round of 2017 CSL China Chinese super league CSL 2017 football soccer
Hungarian football player Richard Guzmics, left, of Yanbian Funde kicks the ball to make a pass against a player of Guizhou Zhicheng in their 15th round match during the 2017 Chinese Football Association Super League (CSL) in Guiyang city, southwest China's Guizhou province, 2 July 2017.
Vágólapra másolva!
Sem a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Csangcsun Jataj, sem Guzmics Richárd csapata, a Janbian Funde nem tudott nyerni a kínai Szuper Liga szombati fordulójában.

Husztiék, azaz a Csangcsun Jataj legalább annyit elmondhat magáról, hogy a kezükben volt a győzelem a liga egyik leggazdagabb csapata, a Sanghaj Senhua ellen, azonban Carlos Tévez klubja a délkoreai hátvéd, Kim Ki-Hee 90+3. percben kiegyenlítette a vendégek előnyét.

A keresztszalag-szakadásból gyógyuló Huszti Szabolcs nem játszott, csapat pedig az egy ponttal a 11. helyre csúszott vissza.

Guzmicséknak (középen) össze kell kapniuk magukat a hajrára Forrás: Imaginechina/Zhong zhenbin - Imaginechina/Zhong Zhenbin

Guzmics Richárd ugyan végig játszotta a mérkőzést a Janbian Funde csapatában, amelyik egészen a hajráig biztató formát mutatott a Hebei ellen, annak ellenére, hogy a hazaiak a brazil Aloisio büntetőjével a 19. percben megszerezték a vezetést. A sereghajtó Janbian aztán a hajrára elfogyott, és a 88. percben előbb Ezequiel Lavezzi, majd két perccel később Aloisio is betalált, kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Guzmicsék ezzel 20 mérkőzésen szerzett 10 ponttal továbbra is az utolsó helyen állnak, igaz a hátrányuk csak hat pont, a már bent maradó Lianoninghez képest.