Vágólapra másolva!
Május 1-én szívrohamot kapott Iker Casillas, az FC Porto kapusa. A világ- és Európa-bajnok focista szerencsére jobban van, hétfőn már eljöhetett a portói CUF kórházból, de egyelőre még kérdéses, hogy visszatérhet-e a pályára. Casillas egykori válogatott csapattársa, az ősi rivális FC Barcelona korábbi kapus, Victor Valdes érzelmes levelet írt jó barátjának, amelyben arra kéri, hagyja abba a labdarúgást, mert egy ekkora legendára élve van szüksége a focivilágnak.

„Drága Iker, drága barátom!

A foci világában néhányan kiválasztottként kapusok lesznek, míg másoknak minden hibájukkal és erényükkel együtt élve meg kell tanulniuk azt.

Casillas és Valdes világbajnokság és Eb-t nyertek a spanyol válogatottal Forrás: AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU/Pierre-Philippe Marcou

Te azok közé tartoztál és mindig azok közé fogsz tartozni, akik kesztyűvel a kezükön születtek. Egy példakép, akinek születésétől kezdve megvolt az, amit mi, többiek el akartunk érni.

Mindörökké olyan motiváló erő leszel, amivé a kapufák között állók válni akarnak, olyasvalaki, aki magasabbra és messzebbre szállt, mint mi többiek együttvéve. Valóra váltottad az elképzelhetetlen. Bemutattad a tökéletes bravúrokat, amikre mindenki vágyik, amikor a kapu előtt zajlik a játék. Bravúrokat, melyeket csak te mutathatsz be, olyan pályákon, melyeken csak a kiválasztottak szerepelhetnek, a játékosok, akiket varázsütéssel hozott létre egy felsőbb akarat.

Barátom, elkerülhetetlen, hogy elragadjanak az érzelmek, miközben ezeket a sorokat írom, és visszaemlékszem arra, hogy miket éltünk át. Szeretettel nosztalgiázom a legnagyobb küzdelmeinken, amikor te álltál velem szemben. Ezek miatt értékeltem mindet sokkal többre, úgy, hogy neked erről fogalmad sem volt, ahogy arról sem, hogy mit adtál nekem minden egyes edzésen. Egy egész ország imádott téged.

Drága Iker, drága barátom!

Kapusként félelem nélkül a minket meghatározó értékekkel álljuk a veszélyt, amit az élet felénk sodor, de a te estedben ez most több, mint egy sima védés. Ez most a szíved, amely azokért is tovább dobog, akik arról álmodoznak, hogy egyszer elérik azt, amit te.

A hagyatékod az, ami meghatároz téged, az pedig már most is történelem.

Mindig gondolok rád, mint kapus a kapusra.

A dupla.

VV.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Víctor ha querido dedicar unas palabras a su amigo @ikercasillas : Querido Iker, Querido amigo. En este mundo del fútbol, unos eligen ser portero, otros sin embargo deben aprender a serlo con sus defectos y sus virtudes. Tú, eres y serás siempre de aquellos que nacen con un guante en cada palma de su mano, ese ídolo en el que residen las cualidades innatas que el resto deben alcanzar, esos ídolos en los que otros menos capacitados se fijan soñando que algún día puedan alzar, como tú, el trofeo que te reconoce como el mejor, nuestro campeón del mundo con el 1 a la espalda. Eres, y por siempre serás la fuerza y la motivación de aquello que todo portero bajo palos sueña ser, alguien capaz de volar más alto y más largo que todos juntos a la vez, transformando lo impensable en posible, ejecutando a la perfección aquello por lo que suspiramos en cada acción cercana a nuestras redes, esa magnífica parada. Paradas que solo tú dominabas, en terrenos exclusivos para los elegidos , o a los que la “varita mágica” tocaba. Amigo mío, es inevitable emocionarme al escribir estas líneas recordando lo vivido, admirando con cierta nostalgia aquellos grandes enfrentamientos en los que por supuesto tenerte delante me hacía valorar todo mucho más, y sin tú saberlo, por lo mucho que en cada entrenamiento juntos me aportabas. Todo un país por sus calles te aclamaba. Querido Iker, querido amigo, como porteros que somos aceptamos sin temor y con el valor que nos identifica, ese peligro que la vida decide traer cerca de nuestra área, y en esta ocasión es más que una simple parada. Tu corazón, ese que todavía sigue latiendo por el bien de aquellos que hoy sueñan con alcanzar lo que un día fuiste, te reclama, y yo como amigo y rival de épocas pasadas, te animo a que seas de nuevo ese león blanco pero esta vez, detrás de la línea de banda. Es tu legado el que te define, y ese ya es histórico. Siempre en mis pensamientos, de portero a portero. La Doble. V.V.

Victor Valdes Team (@victorvaldesteam) által megosztott bejegyzés,