Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Gulácsi nélkül kikapott és kiesett a Lipcse a Német Kupából

Eintracht Frankfurt - RB Leipzig Sports soccer DFB Cup torscene scorer Filip Kostic
04 February 2020, Hessen, Frankfurt/Main: Football: DFB Cup, Round of 16, Eintracht Frankfurt - RB Leipzig, Commerzbank Arena. Frankfurt's Filip Kostic (l) shoots the goal for the 2:0. Photo: Uwe Anspach/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the regulations of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to exploit or have exploited in the stadium and/or from the game taken photographs in the form of sequence images and/or video-like photo series.
Vágólapra másolva!
A Német Kupa nyolcaddöntőinek keddi napján az Eintrach Frankfurt hazai pályán 3-1-re legyőzte a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt nélkülöző RB Leipziget, és bejutott a legjobb 8 csapat közé.

Ahogy azt ebben a szezonban már megszokhattuk, a kupában nem Gulácsi Péter, hanem a svájci Yvon Mvogo védte a lipcseiek kapuját, Willi Orbán pedig sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.

A mérkőzésen a Lipcse előtt adódott az első helyzet, de Haidara kísérlete elkerülte Trapp kapuját, majd a kapus egy bravúrt is bemutatott Schick lövésénél.
Az első negyedóra végén szinte a semmiből megszerezte a vezetést a hazai csapat: Halstenberg kezezett a tizenhatoson belül, némi videózás után Felix Brych büntetőt ítélt, amit André Silva magabiztosan értékesített.

A gól után a Frankfurt hamar duplázhatott volna, de nem tudott élni a lehetőséggel, majd átvette az irányítást a Lipcse, azonban Nkunku és Schick fejeséből sem született gól, maradt az 1-0-s hazai előny a félidőben.

A második játékrészt is jól kezdte az Eintracht: a sokadik lipcsei eladott labda után Filip Kosztics kapott egy jó kiugratást, aki tökéletesen lőtte ki a hosszú alsót a kontra végén, Mvogo tehetetlen volt.

A 69. percben szépített a Leipzig, a gólt a két új szerzemény hozta össze. Angelino gurított középre a jobb szélről, a csereként beállt Werner okosan lépte át a passzt, ami tökéletes lett a szintén a második félidőben beálló Dani Olmónak, ő pedig kilőtte a jobb alsót.

A hajrában egy fokozattal fejlebb kapcsolt a Lipcse, amely a kapujához szögezte a frankfurtiakat, Werner és Olmo is egyenlíthetett volna, de vagy az utolsó passzokba, vagy a befejezésbe hiba csúszott, így nem tudott egyenlíteni Julian Nagelsmann együttese.

A csattanó aztán Koszticsé lett a 95. percben, aki Pacienca tökéletes csúsztatása után került a védők mögé, és ismét tűpontosan lőtte ki a hosszút, ezzel pedig eldőlt minden lényegi kérdés.

A Frankfurt taktikus, fegyelmezett játékkal győzte le a sokszor nagyon pontatlan Lipcsét, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Eredmények, Német Kupa, nyolcaddöntő:
Eintracht Frankfurt - RB Leipzig 3-1 (1-0)
Kaiserslautern - Düsseldorg 2-5 (2-1)

Mindent egy helyen az Eb-ről