Vágólapra másolva!
Kiéhezve várja a folytatást Willi Orbán, az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje, aki a hónapokig tartó felépülés alatt az élet apró örömeit is megtanulta értékelni. Az eddigi viszontagságokról, a rehabilitációról és a koronavírus-helyzetről a Nemzeti Sportnak beszélt.

Az első hírek néhány hetes kihagyásról szóltak, ehhez képest múlt szombaton, hónapokig tartó különmunka után tért vissza a pályára Willi Orbán – igaz, egyelőre csak egymás közötti felkészülési meccsen.

Az RB Leipzig és a magyar válogatott középső védőjét tavaly októberben, a Wolfsburg elleni, 6–1-re megnyert Német Kupa-találkozó 26. percében cserélték le, az első vizsgálatok térdsérülést mutattak, és néhány hetes pihenőt jósoltak. Később kiderült, súlyosabb a helyzet.

„A műtét utáni rehabilitációs munkát követően elkezdtem az izomzatom újraépítését és az alap-állóképességem fejlesztését" – mondta a Nemzeti Sportnak az RB Leipzig 27 éves hátvédje.

Willi Orbán sérülése elsőre nem tűnt súlyosnak Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Peter Steffen

"Miután erőnlétileg egyre inkább utolértem magam, fokozatosan következtek a labdás feladatok, és a mozgáskoordinációra is nagy hangsúlyt fektettünk. Ezután olyan gyakorlatokat végeztem, amelyek segítségével a párharcokba szoktattak vissza, amikor ez is megvolt, végre visszatérhettem az edzőpályára. Először a kiscsoportos edzéseken vettem részt, majd a teljes létszámú tréningeken is.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja.