Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség elkészítette a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es szezon első három fordulójának az órára lebontott pontos programját. Az idény a címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadójával indul.

Az MLSZ honlapja emlékeztet rá, az igen zsúfolt augusztusi bajnoki program összeállításában figyelembe kellett venni, hogy az európai szövetség (UEFA) augusztusban rendezi a Bajnokok Ligája és az Európa-liga előző idényének negyeddöntőit, elődöntőit és döntőit. Az UEFA szabályai szerint ezen mérkőzések időpontjaiban az országos szövetségek nem rendezhetnek bajnoki- és kupamérkőzéseket, ezért az OTP Bank Liga-összecsapások kezdési időpontjait is ennek megfelelően alakította ki a szövetség.

Elkészült az NB I-es fociszezon órára lebontott menetrendje Fotó: Mudra László - Origo

A versenybizottság úgy állította össze a programot, hogy az M4 Sport - egy esetben a Duna World - mindegyik mérkőzést élőben közvetíthesse az első három fordulóból, valamint figyelembe vette az európai kupasorozatok selejtezőiben érdekelt magyar csapatok nemzetközi programját is.

Az OTP Bank Liga első három fordulójának programja:

1. forduló:
Augusztus 14 péntek:
18:15 MTK Budapest – Ferencváros

Augusztus 15. szombat:
16:30 Paks – Újpest
18:35 ZTE – MOL Fehérvár

Augusztus 16. vasárnap:
16:55 DVTK – Mezőkövesd
19:00 Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd

Augusztus 17. hétfő:
19:00 Budafok – Kisvárda

2. forduló
Augusztus 21. péntek:
16:30 Mezőkövesd – Zalaegerszeg
19:00 Budapest Honvéd – MTK Budapest

Augusztus 22. szombat:
16:30 Kisvárda – Puskás Akadémia FC
18:45 Ferencváros – DVTK
21:00 MOL Fehérvár – Paksi FC

Augusztus 23. vasárnap:
17:45 Újpest FC – Budafok

3. forduló
Augusztus 28. péntek:
20:00 DVTK – MTK Budapest

Augusztus 29. szombat:
18:15 Zalaegerszeg-Ferencváros
20:30 Paks – Mezőkövesd

Augusztus 30. vasárnap:
17:45 Puskás Akadémia – Újpest M4 Sport
17:45 Budafok – MOL Fehérvár
20:00 Budapest Honvéd – Kisvárda

Ismét csak hármat lehet cserélni

Fontos változás, hogy visszaáll a három cserelehetőség: az MLSZ indoklása szerint bár a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB továbbra is engedélyezi járványhelyzet miatt bevezetett öt cserelehetőséget, a következő idény az évek óta szokásos menetrend szerint kezdődik meg, és a csapatoknak is megfelelő felkészülési idő áll rendelkezésükre a bajnoki rajt előtt. Jelenleg tehát nem indokolt különleges szabályok alkalmazása, ezért a csapatok a különböző versenysorozatokban három cserét hajthatnak végre a mérkőzéseken.

"Az IFAB által megteremtett lehetőség ugyanakkor továbbra is érvényben marad, így a járványhelyzet romlása esetén a szövetség mérlegelni fogja az öt csere visszaállításának lehetőségét" - teszik hozzá.

Az MLSZ-nél hozzátették, a mérkőzéseken 30 Celsius fok fölött a játékvezetők ivószünetet rendelnek el.