Gonzalo Higuaín mindenben megegyezett Beckham csapatával

SSC Napoli v Juventus FC - Serie A Gonzalo Higuain Serie A SSC Napoli Juventus FC Stadio San Paolo SPORT STADIUM Calcio Match - Sport General News Sports Pilka nozna Futbol Fussball italien foreignfootball Club Soccer Club Football FOOTBALL Italy champion
Gonzalo Higuain of Juventus during the Serie A match between SSC Napoli and Juventus FC at Stadio San Paolo Naples Italy on 26 January 2020. (Photo by Franco Romano/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint az Egyesült Államokba igazolhat Gonzalo Higuaín, az olasz bajnok Juventus argentin labdarúgója.

Egybehangzó olasz médiainformációk alapján a 32 éves csatár már meg is egyezett a távozásáról a torinói klubbal, miután előrehaladott tárgyalásokat folytat az Inter Miami csapatával. A klubhoz közeli források már csütörtökön arról írtak, hogy Higuaín már meg is érkezett Floridába, ahol megkezdte a kötelező kéthetes karantént.

Az amerikai egyesület tulajdonosai között van többek között David Beckham is, akiről elnevezték azt a szabályt, ami lehetővé teszi az Higuaín-kaliberű játékosok igazolását. A Beckham-szabály értelmében a liga minden klubja igazolhat három olyan játékost (designated player), akiknek a fizetése nem számít bele a fizetési sapkába, azaz bármennyit kereshetnek. A Miaminál még van egy ilyen hely a mexikói Rodolfo Pizzarro és az argentin Matías Pellegrini mellett.

A világbajnoki ezüstérmes Higuaín 2016 óta a Juventus játékosa, közben szerepelt kölcsönben az AC Milannál és a Chelsea-nél is. Az előző szezonban 32 bajnoki meccsen nyolc gólt szerzett.