Vágólapra másolva!
Bese Barnabás és Bolla Bendegúz egészséges, így ők is a szakmai stáb rendelkezésére állnak az oroszok elleni mérkőzésre. A férfi válogatott Törökországból hazatérve már túl van az első koronavírus-teszten és a pénteki edzésen is.

A válogatott pénteken hajnali 4 óra után érkezett vissza a budapesti hotelbe, ahol természetesen karanténban tartózkodik és továbbra is minden egészségügyi előírást betart a járvány kizárása érdekében. Délelőtt 10 órára minden stábtag és játékos átesett a hazatérés utáni első teszten, melyet szombat reggel követ majd a második. Reggelre újabb jó hír érkezett a csapathoz:

Bese Barnabással és Bolla Bendegúzzal számolhat a szövetségi kapitány a vasárnapi mérkőzésen.

Bese és Bolla is készülhet az Oroszország elleni meccsre Forrás: mlsz.hu

„Az UEFA által előírt éves, kötelező kivizsgálás során a két játékosnál olyan eltérések mutatkoztak, amelyek komolyabb kivizsgálást tettek szükségessé – foglalta össze a történteket az mlsz.hu-nak a válogatott csapatorvosa, Dr. Szilas Ádám. – Emiatt úgy döntöttünk, hogy a Barnabást és Bendegúzt további vizsgáltokra küldjük. Ezek eredménye szerencsére megnyugtató volt, így készülhetnek a csapattal a vasárnapi mérkőzésre."

A csapat délután két csoportban edzett. Azok a játékosok, akik végigjátszották a törökországi mérkőzést, regeneráló foglalkozáson vettek részt, míg a többiek teljesértékű edzésmunkát végeztek az Illovszky Stadionban. (Az edzések megtartását a járványügyi szabályok természetesen megengedik sportcsapatok esetében.)

Egyedül Fiola Attila nem tréningezett a csapattal, aki Sivasban kisebb sérülést szenvedett.