Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Minden jel szerint döntött az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) és jóváhagyta, hogy a Ferencváros a 67 ezer néző befogadására alkalmas Puskás Arénában játszhassa le az FC Barcelona és a Juventus elleni hazai Bajnokok Ligája-mérkőzéseit.

A sorozat hivatalos oldalán elérhető meccsfüzet, illetve meccscenter adatai alapján egyértelműen zöld jelzést kapott a magyar bajnokcsapat kérése, hogy a két sztárcsapat elleni találkozóját a nemzeti stadionban játszhassa le.

Ennél egyértelműbb bizonyítékra nincs is szükség Forrás: uefa.com

A Ferencvárosnál a sorsolás után merült fel, hogy amennyiben az UEFA engedélyezi, hogy akár részben megnyissák a stadionokat a szurkolók előtt, akkor a 22 ezres Grourpama Aréna helyett a háromszor több nézőt befogadni képes Puskás Arénában rendezik a találkozókat.

Az európai szövetség csütörtökön jelezte, a stadionok kapacitásának 30 százalékáig adhatnak el jegyeket a klubok, ami így azt jelenti, hogy 7 helyett mintegy 22 ezer szurkoló láthatja a helyszínen a Juventus és a Barcelona elleni találkozókat.

Fürjes Balázs a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár már pénteken jelezte, hogy egyeztetéseket kezdtek az UEFA-val, amelyek a jelek szerint sikerre vezettek.

Az ukrán Dinamo Kijevet a Groupama Arénában fogadja a Ferencváros.

A Ferencváros hazai BL-találkozóinak időpontjai:
2020. október 28.: FTC–Dinamo Kijev (21 óra)
2020. november 4.: FTC–Juventus (21)
2020. december 2.: FTC–Juventus (21)

Mindent egy helyen az Eb-ről