Már öt jelölt van a Barcelona elnöki székére

Bartomeu Barcelona
TO GO WITH AFP INTERVIEW FC Barcelona's president Josep Maria Bartomeu answers to AFP journalists during an interview at Camp Nou stadium in Barcelona on March 24, 2014. Bartomeu has insisted that Lionel Messi will become the world's highest paid footballer once negotiations over his new contract are finalised. AFP PHOTO/ LLUIS GENE (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Kedden este derült ki, hogy a Barcelona elnöke, Josep Maria Bartomeu és a teljes igazgatótanács lemond, azaz megnyílik az út, hogy új elnöke legyen a katalán klubnak. Az utódlási harc megkezdődött, ez sem lesz könnyű menet. Már most 5 jelölt van a posztra. 

A klub alapszabálya úgy szól, hogy a lemondás után a választásokat minimum 40, maximum 90 nappal meg kell tartani. Ez azt jelenti, hogy legkorábban december elején választhatnak elnököt, de a folyamat akár 2021 január végéig is elhúzódhat.

Azt már most tudni lehet, hogy öt jelölt van a posztra, de a kandidálás még nem zárult le. Víctor Font, Toni Freixa, Jordi Farré, Agustí Benedito és Lluís Fernández Alá jelezte, hogy szívesen lenne az óriásklub elnöke. Érdekesség, hogy a volt alelnök, Emili Rousaud még nem jelentette be jelöltségét, de korábban azt nyilatkozta, hogy érdekli a dolog. Joan Laporta, valamint a jelenlegi menedzser, Xavi Vilajoana és üzlettársai, Jordi Roche és Joan Rosell is hallgatnak a terveikről.

Közben a távozó elnök, Josep Maria Bartomeu egyik utolsó nyilatkozatában azt mondta, hogy elege lett azokból a támadásokból, amelyek őt és a családját érték.