Vágólapra másolva!
Két-három hétig nem állhat az olasz labdarúgó-bajnokságban listavezető AC Milan rendelkezésére a gárda svéd sztárja, Zlatan Ibrahimovic.

A milánói együttes hétfőn közölte, hogy a támadó a vasárnapi Napoli elleni bajnokin combizom-sérülést szenvedett.

A Milan legközelebb csütörtökön az Európa-ligában a Lille vendége lesz, azt követően Ibrahimovicnak vélhetően ki kell majd hagynia a december 3-i Celtic, és esetleg még a december 10-i Sparta Praha elleni El-mérkőzéseket is. A listavezető a bajnokságban ebben az időszakban a 15. helyezett Fiorentinával vasárnap és a 10. Sampdoriával december 6-án találkozik.

Zlatan Ibrahimovic elképesztő formában kezdte a szezont Forrás: NurPhoto via AFP/Franco Romano/NurPhoto/Franco Romano

A 39 éves legenda 10 gólt lőtt nyolc forduló alatt, ráadásul a második és a harmadik fordulóban koronavírusos megbetegedés miatt nem játszhatott, így csak hat meccsen léphetett pályára az idei szezonban.

A Milan történetében csak egy játékos volt, aki ennél jobban kezdett egy idényt: a háromszoros aranylabdás Marco van Basten az 1992/93-as szezonban nyolc meccsen 12 gólt lőtt, míg az 1950/51-es idényben a svéd Gunnar Nordahl Ibrahimovichoz hasonlóan tíz gólt lőtt nyolc meccsen.

Az előző szezon utolsó két bajnoki mérkőzését is idevéve Ibrahimovic vasárnap a Napoli ellen sorozatban a nyolcadik mérkőzésén volt eredményes volt, ezeken összesen 13 gólt lőtt.

Ibrahimovic egyébként a legidősebb játékos, aki legalább 10 gólt lőtt egy Serie A-s szezon első nyolc fordulójában. Előtte az akkor 29 éves Silvio Piola volt erre képes az 1942/42-as idényben.