Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Szenteste előtt két mérkőzést pótoltak az OTP Bank Ligában, amelyeket korábban a koronavírus-fertőzések miatt halasztottak el a csapatok. Időrendben szerda este az első meccsen a kilencedik helyezett Újpest fogadta a hetedik ZTE FC-t. A 11. fordulóból elhalasztott találkozó végül 3-2-s újpesti győzelemmel ért véget.

Az első percek újpesti labdabirtoklási és mezőnyfölénnyel kezdődtek, a hetedik percben Beridze lőhetett kapura a tizenhatoson belül, de próbálkozását Demjén fogta, így maradt a 0-0.

Tíz percet követően a ZTE is elkezdte építeni a saját támadásait, ugyanakkor komoly veszélyt nem tudott kialakítani az első 20 percben az újpesti kapu előtt. Aztán a 34. perc elején egy hazai szögletet követően Antonov jó tíz méterről tüzelt, de Demjén bravúrosan az alapvonalon túlra tudta ütni a labdát.

Két perccel később már a zalaegerszegi kapus is tehetetlen volt, miután

egy szögletre kiválóan érkezett a fiatal Csongvai, és fejelt védhetetlenül a kapuba, megszerezve a vezetést a lila-fehéreknek.

Nem tartott sokáig az újpesti öröm, mert a 41. percben egy eladott labda után

Könyves kapott jó passzt, aki nagyjából 18 méterről egy életerős lövéssel bevette a hazaiak kapuját.

A második 45 percet a vendégek kezték aktívabban, az első néhány veszélyesebb támadást a zalaiak vezethették, igaz, komolyabb eredmény nélkül. Aztán az 58. percben egy szépen felépített hazai akció végén Tallo lőtt a tizenhatoson belülről, elég éles szögből, Demjénnek kellett nagyot menteni, hogy maradjon az 1-1.

Három perccel később

egy Antonov által elvégzett szabadrúgás után Tallo fejelt kiválóan a kapuba öt méterről, ezzel újra az Újpest vette át a vezetést a mérkőzésen.

Ezután focipályákon ritkán látható tempóban született egy-egy gól mindkét oldalon.

Előbb Favorov fejesével lett 2-2 a 64. perc végén.

Majd egy perccel később

Perosevic beadása után Tallo fejelte be saját maga második, csapata harmadik gólját a meccsen.

A sorminta majdnem folytatódott a 68. perc elején. Előbb Könyves lőhetett volna gólt, ekkor óriásit védett Banai, majd Szánthó lőtte telibe a kapufát, így maradt a 3-2 az Újpestnek.

A lefújásig már nem változott az eredmény annak ellenére sem, hogy mindkét oldalon voltak még lehetőségek a gólszerzésre. Az Újpest ezzel a sikerrel ugyan maradt a kilencedik a tabellán, de megerősítette a helyzetét és csak egy pont választja el a 7-8. helyeken álló ZTE és Mezőkövesd együtteseitől.

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez