Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Gera Zoltán szövetségi edző kedden kijelölte a március 24-én kezdődő magyar-szlovén társrendezésű U21-es Európa-bajnokság keretét. Koronavírus-megbetegedések miatt három játékos az utolsó pillanatban dőlt ki a sorból, szerdán pedig a csapatkapitányát, Demjén Patrikot is elvesztette a csapat.

„Voltak nehézségeink a keret összeállításával kapcsolatban, de a koronavírus-járvány ideje alatt hozzászoktunk már, hogy felmerülhetnek váratlan problémák, amelyeket gyakran

– mondta az mlsz.hu-nak Gera Zoltán a kerethirdetés után."

Az MTK két játékosa, Schön Szabolcs és Nagy Zsombor, valamint a Vasas focistája, Szilágyi Zoltán után most a ZTE kapusa, Demjén Patrik esett ki a koronavírus miatt. Elővigyázatosságból egyébként a betegségéből csak a napokban felépülő zalaegerszegi Szánthó Regőt és Gergényi Bencét sem hívta meg a szövetségi edző.

„A hazai társrendezésű Eb-re készülő U21-es válogatott csapatkapitánya,

Demjén Patrik koronavírustesztje pozitív lett, ezért a kapus elhagyta a csapat telki edzőtáborát.

A Puskás Akadémia játékosa, Auerbach Martin csatlakozott a válogatotthoz" – írta a magyar szövetség a Twitter-oldalán.

A magyarok jövő szerdán a németek ellen kezdenek Székesfehérváron, majd három nappal később a Bozsik Arénában találkoznak a románokkal, március 30-án pedig Székesfehérváron zárják a csoportkört a hollandokkal.

Az európai szövetség (UEFA) a jelenleg érvényes járványintézkedések figyelembe vételével úgy döntött, hogy a márciusi találkozókat zárt kapuk mögött rendezik meg.

A magyar keret:
Kapusok: Bese Balázs (Budafok), Kovács Péter (Budaörs), Auerbach Martin (Puskás Akadémia)
Védők: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár FC), Huszti András (Budafoki MTE), Balogh Botond (Parma), Varju Benedek (MTK Budapest), Mocsi Attila (Haladás), Tamás Olivér (Paksi FC), Deutsch László (Puskás Akadémia)
Középpályások: Csonka András (Budafoki MTE), Kata Mihály (MTK Budapest), Szendrei Norbert (Budapest Honvéd), Hinora Kristóf (Vasas), Mezei Szabolcs (MTK Budapest), Palincsár Martin (MTK Budapest)
Támadók: Kiss Tamás (Puskás Akadémia), Dárdai Pál (MOL Fehérvár FC), Kovácsréti Márk (Kisvárda), Skribek Alen (Budafok), Szőke Adrián (Heracles), Bárány Donát (DVSC), Zsóri Dániel (Budafoki MTE)

Mindent egy helyen az Eb-ről