Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
A Manchester City edzője, Pep Guardiola az Aston Villa ellen 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzés után azt nyilatkozta, hogy lezárt ügynek tekinti az Európai Szuperligát, és csak azokkal a versenysorozatokkal foglalkozik, amelyekben csapata érdekelt ebben az idényben.

A Manchester City az Európai Szuperliga 12 alapító klubja közé tartozott, de az első angol csapat volt, amely hivatalos közleményben megerősítette, hogy kilép a versenysorozatot tervezgető együttesek közül.

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre, de azóta a legtöbb egyesület már kilépett belőle.

A BBC Sport megírta, hogy a City katalán edzője szűkszavúan nyilatkozott a Szuperligáról az Aston Villa ellen 2-1-re megnyert bajnoki meccs után.

Pep Guardiola a Szuperliga helyett inkább a Premier League-re szeretne fókuszálni Forrás: AFP/Tim Keeton

mondta Guardiola.

tette hozzá a kétszeres BL-győztes tréner.

A City jelenleg 11 ponttal vezet a városi rivális United előtt, és a hátralévő 5 meccsén 8 pontot kell csupán gyűjtenie ahhoz, hogy két év után újra megnyerje a Premier League-t. A manchesteri csapat vasárnap az angol Ligakupa fináléjában a Tottenham ellen lép pályára, a Bajnokok Ligája elődöntőjében pedig a francia PSG lesz az ellenfele.

Mindent egy helyen az Eb-ről