Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az év legnevetségesebb potyagóljával kapott ki az Arsenal - videó

fbl Horizontal
Arsenal's German goalkeeper Bernd Leno (2nd R) watches after deflecting the ball into his own het for an own-goal during the English Premier League football match between Arsenal and Everton at the Emirates Stadium in London on April 23, 2021. (Photo by Michael Regan / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az Everton 1-0-ra nyert az Arsenal vendégeként a Premier League 33. fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A találkozót megelőzően az Emirates Stadion előtt tüntetés vette kezdetét az észak-londoni klub tulajdonosa, Stan Kroenke ellen.

A két csapat legutóbb decemberben találkozott egymással, akkor az Everton 2–1-re nyert a Goodison Parkban. Carlo Ancelotti együttese azonban öt mérkőzés óta nyeretlen a Premier League-ben, legutóbb március 21-én tudott nyerni a West Bromwich Albion otthonában.

A londoniaknál sérülés miatt Lacazette, David Luis és Tierney nem léphetett pályára, Aubameyang pedig betegség miatt maradt ki a csapatból. Mikel Arteta így a Leno – Chambers, Holding, Mari, Xhaka – Thomas, Ceballos – Saka, Smith Rowe, Pepe – Nketiah kezdőt jelölte ki.

A túloldalon Carlo Ancelotti a lehető legerősebb kezdőt küldte pályára, így az Everton a Pickford – Godfrey, Holgate, Digne – James Rodriguez, Alan, Gomes – Richarlison, Calvert-Lewin, Sigurdsson összeállításban szerepelt.

Az Arsenal kezdte aktívabban a mérkőzést, ezzel szemben az első igazán komoly lehetőség az Everton előtt adódott. Lucas Digne beadását követően Dominic Calvert-Lewin fejelhetett közelről, de centikkel mellé ment. Majd túloldalon Saka lapos lövését fogta bravúrosan Jordan Pickford.

A folytatásban a hazaiak játszottak mezőnyfölényben, de igazán veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani. Az Everton viszont a félidő hajrájában kapufáig is eljutott, Sigurdsson szabadrúgása csattant a keresztlécen.

Sokat elmond a mérkőzésről, hogy az első félidőben mindkét gárda csupán egyszer-egyszer találta el a kaput.

A második félidő Everton helyzettel kezdődött, Holding vetődött bele Sigurdsson lövésébe. Majd a túloldalon Ceballos esett el a tizenhatoson belül, de Jonathan Moss játékvezető a videobíró jelzése alapján úgy döntött, hogy nem ad büntetőt.

A 74. percben aztán megtört a jég, persze ehhez kellett az Arsenal kapusának óriási bakija is.

Richarlison kapott remek labdát a leshatáron, majd a beadásnak szánt lövését bevédte Leno.

A 93. percben óriási egyenlítési lehetőséget hagyott ki az Arsenal, Martinelli a jobb alsót célozva lőtt, Pickford remek reflexmozdulattal védett.

A hátralévő időben az eredmény már nem változott, így az Everton 1-0-ra legyőzte az ágyúsokat, és megszakította öt meccses nyeretlenségi sorozatát. A liverpooli együttes legutóbb az 1985–1986-os idényben tudta egy bajnoki idényen belül kétszer is legyőzni a londoniakat.

Premier League, 33. forduló:
péntek:

Arsenal-Everton 0-1 (0-0)

Mindent egy helyen az Eb-ről