Állva ünnepelték a szurkolók az Eb-döntő után megalázott focistát

Tottenham Hotspur v Arsenal - The Mind Series The Mind Series Tottenham Hotspur Arsenal Tottenham Hotspur stadium London England 08th August 2021 Tottenham Hotspur stadium Bukayo Saka Foto Sport/NurPhoto 08th August England Action Large Group of People Sp
Bukayo Saka of Arsenal during The Mind Series between Tottenham Hotspur and Arsenal at Tottenham Hotspur stadium, London, England on 08th August 2021. (Photo by Action Foto Sport/NurPhoto) (Photo by Action Foto Sport / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Az Arsenal óriási meglepetésre 2-0-ra kikapott az újonc Brentford otthonában a Premier League 2021/2022-es szezonjának nyitómeccsén. A mérkőzés második félidejében a londoniak edzője, Mikel Arteta becserélte az angol válogatott Bukayo Sakát, aki az idei Európa-bajnokság döntőjében 11-est hibázott az olaszok elleni büntetőpárbajban, majd ezért rengeteg kritikát és bántalmazást kapott. Ezúttal mindkét csapat szurkolói álló tapssal fogadták a fiatal játékost.

A 19 éves Saka hagyta ki a sorsdöntő 11-est a nyári Eb-n, így Anglia elveszítette a döntőt Olaszországgal szemben. A fiatal támadó egyike volt azon játékosoknak, akik rengeteg kritikát, köztük rasszista bántalmazásokat kaptak a közösségi médiában.

A BBC Sport megírta, hogy a Premier League nyitófordulójában, az 59. percben, 1-0-s Brentford-vezetésnél cserélte be Arteta a futballistát, akit a hazai és a vendég drukkerek közül sokan álló tapssal fogadtak, amikor a pályára lépett. Saka az előző hétvégén, a Tottenham elleni felkészülési mérkőzésen is hasonló reakciókat kapott a szurkolóktól.

A becserélt Bukayo Sakát (jobbra) állva ünnepelték a szurkolók Forrás: bbc.com/sport/football

A mérkőzés már nem alakult ennyire kellemesen az angol csatár számára, ugyanis nem tudott segíteni a gyengén teljesítő Arsenalon, amely az első fordulóban 2-0-ra kikapott az élvonalba 74 év után visszatérő újonc Brentfordtól.