Vágólapra másolva!
Hivatalosan is bejelentette Romelu Lukaku szerződtetését a Bajnokok Ligája címvédője, a Chelsea. A londoni csapat 2011 után másodszor igazolta le a belga támadót.

A Chelsea csapata klubrekordot jelentő, 115 millió eurót fizetett Romelu Lukakuért, aki az Internazionale csapatától igazolt újra a Premier League-be. A belga a hírek szerint évente nettó 12 millió eurót keres majd a Thomas Tuchel vezette csapatban. Lukaku öt évre írt alá.

Lukaku "hazatért" Forrás: AFP/Miguel Medina

Lukaku az Anderlecht csapatában nevelkedett, majd 2011-ben, 17 évesen igazolta le a Chelsea, de nem kapott állandó lehetőséget. Szerepelt kölcsönben a West Bromwich Albion és az Everton csapatában is, majd a liverpooliak végleg megszerezték 2014-ben.

Három évvel később vette meg az Evertontól a Manchester United, majd 2019-ben az Interhez igazolt, ahol olasz bajnok lett, a legutóbbi szezonban a második lett a Serie A góllövőlistáján.

"Boldog vagyok, hogy visszatérhettem ehhez a csodálatos klubhoz. Hosszú volt az út, hiszen úgy jöttem ide gyerekkoromban, hogy még sokat kellett tanulnom, most pedig sok tapasztalattal, érettebben tértem vissza. Gyerekként a Chelsea-nek szurkoltam, és most csodálatos érzés visszatérni, és megpróbálni hozzásegíteni a csapatot újabb bajnoki címek megnyeréséhez" - nyilatkozta a 28 éves Lukaku.