Vágólapra másolva!
Újabb érdekes részlet derült ki a Barcelona korábbi elnökének ügyködéseiről, ugyanis a katalánoknál már 2019-ben, Antoine Griezmann szerződtetésekor rájöttek, hogy elfogyott a pénz. Minderről Ferran Reverter, a Barcelona vezérigazgatója számolt be.

A Barcelona 2019 júliusában 120 millió euróért szerződtette Antoine Griezmannt az Atlético Madridtól. A világbajnok francia cstár finoman szólva sem tudta beváltani a hozzáfűzött reményeket, idén nyáron pedig visszatért korábbi klubjához. Az átigazolás azonban nem csak emiatt tűnik katasztrófálisnak. Ferran Reverter vezérigazgató újabb elképesztő információkat osztott meg a transzferről, ugyanis a klub korábbi első embere, Josep Maria Bartomeu már akkor tisztában volt a katalánok pénzügyi problémáival és pontosan tudta, hogy üres a kassza.

Végül 85 millió eurós kölcsönt vettek fel, hogy fedezni tudják a játékos aláírását" – idézte a Marca a vezérigazgatót.

A Barcelonánál Griezmann szerződtetésekor jöttek rá, hogy nem is tudják kifizetni az árát az Atlético Madridnak Forrás: Anadolu Agency via AFP/2019 Anadolu Agency/Adria Puig

Reverter azt is hozzátette, hogy a Barcelonának valójában többet kellett fizetnie annál Philippe Coutinhóért, mint amit ténylegesen állítottak a sajtóban, mintegy 16,6 millió euró pluszköltséggel járt a brazil sztár megszerzése.