Drámai meccsen bukta el a feljutást Nagy Ádám csapata

AC Monza v AC Pisa - Serie B Play-off Final First Leg AC Monza v AC Pisa NurPhoto Soccer Serie B Play-off Final First Leg Horizontal SPORT
Players of Pisa before the beginning of the match during the Italian soccer Serie B match Play Off - AC Monza vs AC Pisa on May 26, 2022 at the U-Power Stadium in Monza, Italy (Photo by Gabriele Masotti/LiveMedia/NurPhoto) (Photo by Gabriele Masotti / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
Nagy Ádám csapata, a Pisa nem jutott fel a labdarúgó Serie A-ba, miután a másodosztályú osztályozó döntőjének vasárnapi visszavágóján otthon hosszabbítást követően 4-3-ra kikapott a Monzától, amely így kettős győzelemmel nyerte meg a párharcot.

A magyar válogatott középpályás vasárnap is kezdőként lépett pályára a Pisában - csakúgy, mint csütörtökön, amikor végig játszott -, és a 89. percben, 2-2-es állásnál cserélték le. Az első találkozót vendégként 2-1-re elveszítő Pisa már a magyar középpályás nélkül harcolta ki a hosszabbítást, ott azonban a Monza volt a jobb, amely két góllal fordított, és végül 4-3-ra vendégként is nyert.

A Pisának így tovább kell várnia, hogy ismét a Serie A-ban szerepeljen, az együttes legutóbb az 1990/91-es idényben játszott a legjobbak között.

A Monza - amelynek 2018 óta az AC Milannal 1986 és 2016 között 29 trófeát nyerő Silvio Berlusconi a tulajdonosa - még soha nem szerepelt az élvonalban, ugyanakkor ez volt a 40. szezonja a Serie B-ben. Egyetlen másik csapat sem töltött ennyi idényt a másodosztályban anélkül, hogy ne tudott volna legalább egyszer feljutni a Serie A-ba.

A másodosztályú bajnok Lecce, valamint az ezüstérmes Cremonese már korábban kiharcolta a feljutást a Serie A-ba, ahonnan idén a Cagliari, a Genoa és a Venezia búcsúzott.