Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Nagy melegre és magas páratartalomra készül a Ferencváros az azerbajdzsáni Qarabag elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtezőn. A magyar idő szerint szerda este hat órakor kezdődő találkozóra 30 ezernél is több helyi nézőt várnak, magyar szurkolók azonban nem lesznek a helyszínen.

A Ferencváros sportigazgatója a Sportrádiónak adott reggeli interjújában bizakodóan beszélt az esti találkozóról. Hajnal Tamás elmondta: gond nélkül megérkeztek kedden, és még aznap edzettek is a meccs helyszínén, ahol kiváló körülmények fogadták a csapatot.

"Az érkezés utáni edzés mindig arról szól, hogy a fiúk megismerjék a pályát, nagyon jó körülmények között vagyunk.

30 ezernél is több embert várnak a stadionba, de olyan nagy az érdeklődés a meccs iránt, hogy szó volt arról is, hogy áthelyezik a selejtezőt a 70 ezres nagy olimpiai stadionba, ez viszont végül nem valósult meg. Hajnal Tamás információi szerint magyar szurkolók sajnos nem lesznek a helyszínen.

A sportigazgató arról is beszámolt, hogy felkészültek a kemény ellenfélre, és bár a Qarabag a lengyel bajnoknak ötöt rúgott, majd a svájci bajnok Zürichet is kiütötte (a két meccsen nekik is meglőtték az öt gólt), akad azért gyenge pontja az együttesnek.

"Tudjuk, milyen játékerőt képvisel a csapat, megérdemelten jutottak tovább, meggyőző teljesítménnyel.

Hiszünk magunkban, hiszünk benne, hgoy a mi fegyverünkkel tudunk majd problémát okozni nekik."

A keret az utolsó pillanatban két helyen változott: a marokkói támadó, Ryan Mmaee és a brazil Marquinhos került a csapatba Xavier Mercier és Fortune Bassey helyett.

"Örülünk, hogy Ryan olyan állapotban van, hogy tud segíteni, és Marquinhos is nagyon jól edzett.

most is alaposan át kellett gondolnia, hogy milyen felállással megy a párharcba" - tette hozzá Hajnal Tamás.

Elmondta azt is, nem foglalkoznak még jövőbeni ellenféllel, csak a mostani meccsre koncentrálnak.

"Tudomásul vettük a sorsolást, hogy kik lehetnek az ellenfelek bármelyik ágon is, de azután egy szó sem esett erről, nekünk most a Qarabag elleni két meccs a legfontosabb."

A keddi nyoni sorsoláson kiderült, hogy továbbjutás esetén a cseh Viktoria Plzen vagy a moldáv Sheriff Tiraspol vár a Fradira a playoffban.

Mindent egy helyen az Eb-ről

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez