Megdöbbentő, hogy valójában miért rúgták ki a Chelsea-től Lőw Zsoltot és Thomas Tuchelt

fbl Horizontal SEMIFINAL UEFA CHAMPIONS LEAGUE
Thomas Tuchel és Andreas Christensen öröme, a háttérben Lőw Zsolt
Vágólapra másolva!
Todd Boehly, a Chelsea amerikai tulajdonosa most először beszélt nyilvánosan arról, miért rúgta ki a csapat vezető edzőjét Thomas Tuchelt és a pályaedző Lőw Zsoltot.

"Nekünk nem volt közös jövőnk ennél a klubnál" - ezzel a kijelentéssel kezdte mondandóját a Chelsea tulajdonosa, aki hangsúlyozta, hogy nem a Dinamo Zagrebtől elszenvedett 1-0-s Bajnokok Ligája vereség vezetett a menesztéshez - az legfeljebb csak az utolsó csepp volt a pohárban.

A kirúgás azért döbbentett meg mindenkit, mert a Chelsea 272 millió fontot költött el az átigazolási időszakban és annak lejárta után egy héttel rúgták ki az edzőket a londoni csapattól.

A 272 millió fontos költés amúgy rekord a Chelsea történetében.

Ami ennél sokkal megdöbbentöbb, hogy a döntés már jóval korábban megszületett a tulajdonos fejében. "Amikor átveszel egy ekkora klubot, amikor tető alá hozol egy ilyen üzletet, természetes, hogy megnézed, kivel fogsz dolgozni. Thomas Tuchel nyilvánvalóan tehetséges edző és azt is tudom, hogy ő nyert Bajnokok Ligáját a Chelsea-vel. De ez a múlt. A jelen helyzet viszont az, hogy nekünk mindenképpen kellett találni egy olyan edzőt, akivel mi akarunk együtt dolgozni és akiben azt látjuk, hogy ő is feltétel nélkül akar velünk együttműködni. Sok falat kell lebontanunk. Nagy gondnak tartom, hogy az első csapat és a Chelsea akadémiája között nem volt megfelelő a kapcsolat. Nem adtak át egymásnak adatokat a legjobb, legtehetségesebb focistákról. Nekünk egy olajozottan működő gépezetet kell működtetnünk.

mondta el a tulajdonos.

A döntés nagy vihart váltott ki, mert Tuchel rendkívül népszerű volt a szurkolók körében. A kérdés most már csak az, hogy az új edzővel miként folytatja a bajnokságot és a BL-t a londoni csapat.

Forrás