Vágólapra másolva!
A címvédő Real Madrid a Celtic Glasgow vendégeként kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája 2022/23-as kiírásában kedden, amikor a csoportkör első játéknapján hazai környezetben lép pályára a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig, amely a hét végi bajnokin rossz főpróbát tartott.

Az F csoportban a Celtic bizakodva várhatja spanyol ellenfelét, hiszen szombaton 4-0-ra múlta felül tradicionális hazai riválisát, az ugyancsak BL-főtáblás Rangerst, ráadásul a szezonban még hibátlan: hét tétmeccsét megnyerte - ebből hat bajnoki volt -, mindezt 31-2-es gólkülönbséggel. A BL azonban teljesen más szint, a Celtic ebben a sorozatban korábban mindannyiszor, szám szerint tíz alkalommal nyeretlen maradt a nyitómeccsén: két döntetlent ért el és nyolcszor vereséget szenvedett.

A legutóbbi 15 BL-találkozójából egyébként csak egyet tudott megnyerni, 11-szer pedig alulmaradt.

Ezzel szemben a Real Madridnak nemcsak a szezon eleji formája remek, a La Ligában négy forduló után úgy áll a tabella élén, hogy a mezőnyben egyedüliként hibátlan, hanem a kupasorozatban is meghatározó tényező, 14-szeres BEK/BL-győztesként egyik szezonban sem lehet kihagyni a végső esélyesek listájáról.

A madridiak olasz edzője, Carlo Ancelotti a huszadik BL-szezonját kezdi meg, a francia Arsene Wenger után másodikként jutva el eddig a számig. A Real horvát vb-ezüstérmes középpályása, Luka Modric pedig 100. BL-meccsére vár, amelytől egy választja el.

A csoport másik összecsapásán Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata, az RB Leipzig a Sahtar Donyecket fogadja. A lipcseiek szombaton a Bundesligában gyenge teljesítménnyel 4-0-ra alulmaradtak az Eintracht Frankfurt otthonában. Az előző BL-kiírásban egy erős csoportban kezdtek visszafogottan, az első négy kör után egy ponttal álltak. Ukrán ellenfelük 17. alkalommal szerepel a BL-főtáblán, ahol tavaly ősszel nyeretlen maradt. Hasonló korábban nem fordult elő a Sahtarral, amely ezzel sorozatban már negyedszer nem jutott tovább a csoportjából.

- mondta Gulácsi Péter a meccs előtt.

A keddi nap rangadóján a Juventus a Paris Saint-Germain otthonában lép pályára. A párizsiak jól kezdték az idényt, hét tétmérkőzésüket követően veretlenek, ezeken hatszor nyertek, és a színvonalas játékkal, valamint a gólokkal sem maradtak adósok.

A torinói alakulat viszont hullámzóan indított a Serie A-ban, és bár szintén veretlen, öt mérkőzése közül csak kettőt nyert meg, a Sampdoriával, az AS Romával és szombaton a Fiorentinával sem bírt. A PSG az elmúlt tíz évben csupán egyszer kapott ki hazai BL-csoportmeccsen, 24 győzelem és 5 döntetlen mellett.

A Juventus viszont az előző két alkalommal győzelemmel kezdte szereplését a BL-főtáblán, ahol csak egyszer mutatkozott be vereséggel.

A keddi program:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
E csoport:
Dinamo Zagreb (horvát)-Chelsea (angol) 18.45
Salzburg (osztrák)-AC Milan (olasz) 21.00
F csoport:
Celtic Glasgow (skót)-Real Madrid (spanyol) 21.00
RB Leipzig (német)-Sahtar Donyeck (ukrán) 21.00
G csoport:
Borussia Dortmund (német)-FC Köbenhavn (dán) 18.45
Sevilla (spanyol)-Manchester City (angol) 21.00
H csoport:
Paris Saint-Germain (francia) - Juventus (olasz) 21.00
Benfica (portugál)-Makkabi Haifa (izraeli) 21.00

A szerdai program:
Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. forduló:
A csoport:
Ajax Amsterdam (holland)-Glasgow Rangers (skót) 18.45
SSC Napoli (olasz)-Liverpool (angol) 21.00
B csoport:
Atlético Madrid (spanyol)-FC Porto (portugál) 21.00
Club Brugge (belga)-Bayer Leverkusen (német) 21.00
C csoport:
FC Barcelona (spanyol)-Viktoria Plzen (cseh) 21.00
Internazionale (olasz)-Bayern München (német) 21.00
D csoport:
Eintracht Frankfurt (német)-Sporting Lisboa (portugál) 18.45
Tottenham Hotspur (angol)-Olympique Marseille (francia) 21.00