Vágólapra másolva!
Dani Olmo sérülés miatt 4-6 hétig nem állhat az RB Leipzig labdarúgócsapatának rendelkezésére.

A lipcsei együttes - amely Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik személyében három magyar válogatott játékost is keretében tud - honlapján közölte, hogy a csapat szombati bajnoki mérkőzésén a spanyol támadó középpályás részleges szalagszakadást szenvedett, és ezért hetekre harcképtelenné vált.

Dani Olmo a Lipcse egyik legértékesebb játékosa Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

Olmo kezdőként lépett pályára az RB Leipzigben az Eintracht Frankfurt elleni idegenbeli mérkőzésen, amelynek már az elején megsérült és csak ápolás után tért vissza a pályára. Ott azonban már csak rövid időt töltött, és a 11. percben Emil Forsberg váltotta. A találkozón akkor még nem esett gól, végül a házigazda frankfurtiak magabiztos játékkal nyertek 4-0-ra.

Olmo kiesésével hatalmas lehetőséget kaphat Szoboszlai Dominik, aki az idei szezonban még csak egy meccsen kezdett a Bundesligában. A 24-szeres magyar válogatott középpályás azonos poszton játszik a spanyol játékossal, így gyakran előfordul, hogy kettejük közül valaki a kispadra került. Most azonban a Lipcse erőltetett menetben lesz, a 21 éves Szoboszlainak pedig egészen biztosan meglesz az esélye a bizonyításra.

Szoboszlai Dominik megszilárdíthatja a helyét a Lipcse kezdőjében Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A Bajnokok Ligájában főtáblás lipcseiek október 5-ig hat mérkőzést játszanak, ebben az időszakban a kupasorozat csoportkörének nyitányán kedden a Sahtar Donyecket fogadják, majd később a címvédő Real Madridhoz látogatnak, egy hónap múlva pedig a Celticet látják vendégül. A Bundesligában szombaton a Borussia Dortmunddal játszanak, majd a Mönchengladbach és a Bochum gárdájával találkoznak.

Továbbra is hiányzik az RB Leipzig keretéből Lukas Klostermann, a védő egy hónappal ezelőtt sérült meg a pontvadászat első fordulójában, és a klub tájékoztatása alapján felépülése még további heteket vesz igénybe.