Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport információja szerint az OTP Bank Ligában a 11. kieső helyen álló MOL Fehérvár FC vezetősége tárgyalásokat folytat a csapat korábbi sikeredzőjével, a szerb Marko Nikoliccsal.

A székesfehérvári csapatnál a szezon előtt még arról beszéltek, hogy szeretnék megszorongatni a bajnoki címvédő Ferencvárost, de a gyenge szezonkezdet után tavaly október 17-én kirúgták a csapat éléről a német Michael Borist, a helyére pedig még aznap kinevezték Huszti Szabolcsot, sportigazgatói poszton pedig Juhász Roland váltotta Sallói Istvánt.

Huszti Szabolcs irányításával nem lett jobb csapat a Fehérvár Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Most már kimondható, hogy a váltás nem jött be. A korábbi 51-szeres magyar válogatott focista irányításával a Fehérvár 12 bajnoki meccsből csak hármat tudott megnyerni, a hétvégi paksi vereség után pedig a 11. kieső helyre került a csapat.

A szurkolók már egy ideje tüntetnek Huszti Szabolcs ellen a csapat gyenge teljesítménye miatt, így nem lenne meglepő, ha hamarosan edzőváltás lenne Székesfehérváron.

A Nemzeti Sport úgy tudja, háttérben már folynak az egyeztetések a csapat korábbi sikeredzőjének, a szerb Marko Nikolicsnak a visszatéréséről.

A 43 éves szerb szakember 2017 nyarán vette át a MOL Fehérvár irányítását. Összesen 120 mérkőzésen ült a székesfehérváriak kispadján, első idényében rögtön bajnoki címig vezette a csapatot, majd a 2018/19-es szezonban bejutott a gárdával az Európa-liga csoportkörébe. A 2020 júniusáig meghosszabbított kontraktusát azonban nem töltötte ki, a klub 2019 novemberében szerződést bontott vele.

Érdekesség, hogy Nikolics a mostani sportigazgatónak, Juhász Rolandnak és a csapat edzőjének, Huszti Szabolcsnak is volt az edzője, amikor Székesfehérváron dolgozott.

Marko Nikolics a Chelsea elleni El-meccsen a Fehévár edzőjeként Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A szerb edzője a távozása óta a 2020/21-es szezonban a Lokomotiv Moszkvát irányította, amellyel két évvel ezelőtt Orosz Kupát nyert, de korábban volt szlovén és szerb bajnok is edzőként, illetve Szerb Kupa-győztes.

Nikolics visszatérése már a Fehérvárról ősszel távozott sportigazgatónál, Sallói Istvánnál szóba került, legutóbb pedig februárban a meridianbetsport.rs szerb portál írt arról, hogy megszületett az egyezség a szerb edző és a magyar klub között. A Nemzeti Sport értesülése szerint erről továbbra sincs szó, de előrehaladott egyeztetéseket folytatnak a felek.