Vágólapra másolva!
A MOL Fehérvár labdarúgócsapata a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a 44 éves svéd Bartosz Grzelak lett a klub új vezetőedzője.

Huszti Szabolcs és Toldi Gábor október 17-én érkezett a Fehérvárhoz, az eltelt időszakban 13 tétmérkőzésen irányították az együttest, azonban a klubnál kedden úgy döntöttek, megválnak a két szakembertől. Szerdán hivatalossá vált, hogy a lengyel származású svéd Bartosz Grzelak lett az edzőpáros utódja a Vidinél.

A Fehérvár új trénere Lengyelországban született, de már gyermekként Svédországba költözött a családjával. Az egyik legnépszerűbb svéd élvonalbeli csapatban, az AIK Solnában is futballozott, valamint tagja volt a svéd U19-es válogatottnak is, majd korán az edzői pályára lépett.

2009 és 2011 között az IK Frey Taby együttesének másodedzőjeként dolgozott, majd öt és fél éven keresztül a Stockholmtól nem messze fekvő klub vezetőedzője volt. Az itt eltöltött évek alatt a csapat a negyedosztályból a másodosztályig jutott fel. Grzelak 2017 nyarán az AIK másodedzője lett, innen a svéd U21-es válogatott másodedzői posztjára került, majd

2020 augusztusában vette át az AIK irányítását, ahol első teljes idényében ezüstérmet szerzett - éppen csak lemaradva a bajnoki címről.

A 44 éves edző a Solnától 2022 augusztusában távozott, 80 tétmérkőzéséből 41-et nyert meg, 18 döntetlen mellett csak 21-szer szenvedett vereséget a csapatával.

hangsúlyozta a szerződés aláírása után Grzelak, aki 2025. június 30-ig írt alá.