Az FBI is nyomoz a magyar focista halálos fenyegetésének ügyében

Columbus Crew v Philadelphia Union GettyImageRank2 Third Ten Soccer Scoring USA Pennsylvania Photography Facial Expression Major League Soccer Columbus Crew Second Half - Sport TEAM'S Chester - Pennsylvania Philadelphia Union Scoring a Goal Match - Sport
CHESTER, PENNSYLVANIA - FEBRUARY 25: Déniel Gazdag #10 of Philadelphia Union reacts after scoring the team's third goal during the second half against Columbus Crew at Subaru Park on February 25, 2023 in Chester, Pennsylvania. Tim Nwachukwu/Getty Images/AFP (Photo by Tim Nwachukwu / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Fenyegető üzeneteket is kapott, de magabiztosan és nyugodtan készül a közép- és észak-amerikai (CONCACAF) Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára Gazdag Dániel, a Philadelphia Union magyar válogatott futballistája.

A korábbi kispesti labdarúgó a mexikói Atlas elleni párharc első felvonásán múlt héten büntetőből döntötte el az 1-0-ra megnyert találkozót, a közmédiának elmondta, vélhetően gólöröme miatt találták meg a rivális szurkolói. Ahogy azt mi is megírtuk fegyverekről készült fotókkal, sőt egy levágott fej képével is üzentek neki.

- fogalmazott Gazdag, aki hozzátette, az észak-amerikai ligának (MLS) külön protokollja van az ilyen esetekre, így a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bevonásával folytatták le a vizsgálatot, és meg is nyugtatták, nincs életveszélyben.

A magyar idő szerint csütörtök hajnalban sorra kerülő visszavágóval kapcsolatban a 19-szeres válogatott játékos elmondta, mivel ebben a sorozatban még létezik az idegenben lőtt gól szabálya, így a legfontosabb, hogy betaláljanak, nem akarnak ráülni az eredményre és természetesen szeretnének az elődöntőbe jutni.

Az előző szezonban MLS-nagydöntős Philadelphia Union nem kezdte jól a mostani idényt, ugyanis hét mérkőzés után csak a 10. az MLS Keleti főcsoportjában:

A magyar válogatottról szólva Gazdag Dániel elmondta, a bolgárok felett aratott 3-0-s Európa-bajnoki selejtezős győzelem alkalmával dominánsan játszott a csapat, erre rég nem volt példa, de még hosszú a kvalifikáció, semmit nem szabad elkiabálni. "Nehéz lesz, készülni fognak ránk, de most esélyesek vagyunk, és a pályán kell bizonyítanunk."