Végre tényleg visszavonult a spanyol bohócbíró, de utolsó meccsén még botrányt csinált

Horizontal
Spanish referee Antonio Mateu Lahoz (R) talks to France's forward Kylian Mbappe during the UEFA Euro 2024 group B qualification football match between France and Greece at the Stade de France in Saint-Denis, in the northern outskirts of Paris, on June 19, 2023. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol bajnokság után a nemzetközi futballtól is visszavonult minden idők egyik legellentmondásosabb focibírója, Antonio Mateu Lahoz.

A 46 éves valenciai tornatanár, akiről itt irtunk bővebben, június 4-én a Mallorca-Rayo Vallecano meccsel sírva búcsúzott el a La Ligától. Nem biztos, hogy a szurkolók vele sírtak...

Az UEFA-tól azonban még kapott egy utolsó mérkőzést, ő vezethette a vb-ezüstérmes franciák görögök elleni Eb-selejtezőjét a párizsi Stade de France-ban.

A viszonylag eseménytelen első 45 perc után a második félidőben aztán beindult a Mateu Lahoz-show: a spanyol bíró kiosztott a görögöknek négy sárga és egy piros lapot, az 55. percben befújt egy tizenegyest a franciáknak, amit előbb egy háromperces videobírós bohóckodás követett, majd Mbappé hibája után újrarúgatta a franciával a büntetőt. De itt legalább igaza volt, mert Mavropanosz - aki összehozta a tizenegyest - idő előtt futott be a tizenhatoson belülre.

Mint kiderült ez lett a meccset eldöntő találat. Azt a meccset, amelyen az első félidő végén 4, míg a második játékrész végén 14 percet hosszabbított.