Eligazolt a Real Madridból a klubvilágbajnok focista

fbl Horizontal
Real Madrid's Spanish midfielder Sergio Arribas (C-R) celebrates with teammates after scoring the fourth goal during the FIFA Club World Cup semi-final football match between Egypt's Al-Ahly and Spain's Real Madrid at the Prince Moulay Abdellah Stadium in Rabat on February 8, 2023. (Photo by FADEL SENNA / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokságban szereplő Almería csapatánál folytatja a pályafutását Sergio Arribas, aki 11 év után távozott a Real Madrid kötelékéből.

A madridiak szerdai közleménye alapján Arribas 2012-ben került a Real akadémiájára, majd 2020-ban megnyerte az UEFA Ifjúsági Ligát a klubjával.

Attól az évtől kezdve a második számú csapat, a Castilla alapemberének is számított, az elmúlt két szezonban házi gólkirálya is volt a harmadosztályú klubnak.

A 21 éves spanyol középpályás a Real Madrid első csapatában 14 meccset játszott az elmúlt években, ezeken egy gólt lőtt: a tavalyi – a Real számára trófeával végződött – klubvilágbajnokság elődöntőjében az al-Ahli ellen talált a kapuba.

Az Almería – amely 6 millió eurót fizetett a fővárosiaknak Arribasért – pénteken a Rayo Vallecano ellen, a Real szombaton az Athletic Bilbao otthonában kezdi meg a spanyol bajnokság 2023-24-es szezonját.