Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint már a télen csapatot válthat Kleinheisler László, a görög Panathinaikosz magyar válogatott focistája. A futballista jó eséllyel Horvátországba, de akár a magyar bajnokságba is visszatérhet.

Kleinheisler januárban igazolt a Panathinaikosz csapatához, ahol májusban még az ő góljával szerezte meg a csapat az ezüstérmet a görög bajnokságban. Az idei szezon azonban finoman szólva sem alakult eddig jól a 29 éves középpályás számára, hiszen hosszú ideig sérüléssel bajlódott, a visszatérése óta pedig nem tudta magát beverekedni a kezdőcsapatba. Kleinheisler eddig összesen 58 percet kapott, azt is a BL-selejtezőben.

Kleinheisler a júniusi Litvánia elleni Eb-selejtezőn lépett utoljára pályára a válogatottban Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A Csakfoci.hu szúrta ki, hogy a görög Sportday arról számolt be, Kleinheisler már a téli átigazolási időszakban távozhat, annak ellenére, hogy 2026 nyaráig szól a szerződése a klubbal. A görög lap szerint a Panathinaikosz nem gördít akadályt a játékos elé, ha sikerül csapatot találnia. A kegyvesztetté vált magyar játékos ügynökei állítólag már keresik a megoldást, hogy a játékos minél korábban visszatérhessen Horvátországba, de az sem kizárt, hogy hazatér, és ismét Magyarországra igazol.

A 29 éves labdarúgó a kevés játéklehetőség miatt már a magyar válogatottba sem kapott meghívót az őszi Eb-selejtezők alkalmával, márpedig minden bizonnyal Kleinheisler célja is az, hogy ott legyen a magyar válogatott tagjaként a jövő nyári Európa-bajnokságon, ehhez azonban úgy tűnik, muszáj lesz csapatot váltania.

Kleinheisler László télen távozhat Görögországból Forrás: AFP/Christophe Simon

A Panathinaikosz már a magyar játékos ötödik külföldi csapata a német Werder Bremen, a Darmstadt, a kazah FK Asztana, valamint a horvát Osijek után. A magyar bajnokságban legutóbb 2017-ben játszott még a Ferencváros színeiben, korábban pedig a Fehérvár és a Puskás Akadémia játékosa is volt.