Vágólapra másolva!
Bár csütörtökön pályára kellene lépnie a magyar fociválogatottnak a Bulgária elleni Eb-selejtezőn, még mindig nem tudni, hogy lesz-e egyáltalán mérkőzés, és ha igen, akkor hol fogják lejátszani. Egy korábbi cikkünkben arra kértük az Origo olvasóit, hogy szavazzanak, szerintük mi lesz a találkozó sorsa. Íme, az eredmény:

Az olvasók sem biztosak abban, lesz-e bolgár-magyar meccs

Ezen cikk megírásáig közel 1500-an adták le a voksukat, egészen pontosan 1486-an. Ebből 767-en gondolják úgy, hogy lesz mérkőzés csütörtökön, míg 701-en, hogy nem.

Ebből is látszik, hogy mennyire megosztottak a drukkerek is, 52-48 százalék az igenek és a nemek aránya, azaz hihetetlenül kicsi a különbség.

Az olvasók is megostzottak a kérdésben, hogy lesz-e meccs Bulgáriában Forrás: Origo

Hatalmas a káosz a bolgár-magyar mérkőzés körül

Egy hete derült ki, hogy a BFU biztonsági okokból megváltoztatta a csütörtöki bolgár-magyar találkozó helyszínét, időpontját - 20.45 helyett 18.00 -, illetve úgy döntött, hogy nem léphetnek be szurkolók a stadionba. Az európai szövetség (UEFA) az idő rövidsége miatt újabb helyszínváltoztatást nem engedélyez, vagyis ha nem lehet Plovdivban lejátszani a meccset, akkor a győzelemért járó három pontot a magyar válogatott kapja, és ezzel kijut a jövő nyári, németországi Európa-bajnokságra. A legfrissebb hírek szerint könnyen lehet, hogy nem ennyire egyszerű a helyzet.

Sallai Rolandék is a döntésre várnak Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kardzsali polgármestere, Erol Mjumjun ugyanis a sportal.bg lapnak hétfőn délután úgy nyilatkozott, hogy

a városi Arda Arénában szívesen látnák vendégül a két válogatottat, és 99 százalékban biztos abban, hogy náluk rendezik a mérkőzést.

Az Arda Aréna lesz a befutó? Forrás: facebook.com/eroleminmyumyun

"A stadionnak van engedélye ilyen mérkőzésre, minden szurkolónak örülünk, készen állunk a tökéletes szervezésre. Az Arda Aréna Bulgária egyik legjobb stadionja" - mondta Mjumjun. Hozzátette: kérték az UEFA-t, hogy Plovdiv helyett Kardzsaliban legyen az Eb-selejtező, és várják a megerősítést.

Arról sincs döntés, hogy ha esetleg a 11 200 férőhelyes Arda Arénát az UEFA elfogadja helyszínnek,

akkor a bolgár szövetség - a szurkolók tiltakozásoktól tartva - engedne-e be nézőket, vagy ahogy Plovdivba tervezte, zárt kapus lenne az összecsapás.