A bajok nem most kezdődtek, lázadónak bélyegezték a klublegendát: hatalmas bajban van a nagy múltú magyar focicsapat

Halmosi Péter; Lovrencsics Gergő akció egész alakos fotó FOTÓ FOTÓTÉMA KÉPKIVÁGÁS Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Budapest, 2016. július 16. A ferencvárosi Lovrencsics Gergő (b) és a szombathelyi Halmosi Péter a labdarúgó OTP Bank Liga 1. fordulójában játszott Ferencváros - Swietelsky Haladás mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2016. július 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Helyi sajtóhír szerint a Haladás futballcsapata csődbe mehet, a játékosok és az alkalmazottak hónapok óta nem kapnak fizetést, de az NB II-ben szereplő szombathelyi együttes vezetősége közleményben cáfolta a 104 éves klub esetleges megszűnését. Halmosi Péter, a Haladáshoz ezer szállal kötődő volt válogatott labdarúgó szerint a bajok nem most kezdődtek.

Csődbe mehet a Haladás?

A szombathelyi központú Ugytudjuk.hu írta meg, hogy a Haladás decemberben akár csődbe is mehet, amennyiben az egyesület mögött álló gazdasági társaság nem rendezi az adósságait. A Haladás vezetősége felháborodott közleményben reagált a megjelent hírre, gyakorlatilag cáfolta a megszűnés veszélyét.

Halmosi Péter aggódik a Haladásért Forrás: MTI/Illyés Tibor

A Magyar Nemzet megszólaltatta az ügyben a klub legendáját, Halmosi Pétert.

"A bajok nem most kezdődtek, már akkor voltak gondok, amikor még én is a csapat tagja voltam. Akkor el is mondtam, hogy rossz irányba megy a Haladás, de emiatt lázadónak bélyegeztek,

és az utolsó fél évemben kitettek az első keretből. Ahogy én látom, azóta csak még rosszabb lett a helyzet" - mondta Halmosi a lapnak, aki hozzátette, lassan négy éve annak, hogy nyilvánosan feltette a kérdést, hogy lesz ebből kiút, de azóta sem kapta meg a választ.

Halmosi Péter: A Haladás egy 104 éves klub, nem szűnhet meg, az kizárt!

"A Haladás egy 104 éves klub,

nem szűnhet meg, az kizárt! Valahogy meg kell oldani a problémát, és én szorítok a legjobban azért, hogy a csapat visszaszerezze a régi fényét"

- mondta Halmosi, aki szerint sokan egyre inkább közömbösek lesznek a klub iránt, sok emberből kiölték a Haladás iránti érdeklődést, de például a ZTE elleni telt házas kupameccs megmutatta, hogy a szurkolók még mindig ott állnának a csapat mögött, ha a megfelelő helyen lenne.

"Nem volt szép, ahogy el kellett jönnöm a klubtól, de én azóta is Szombathelyen élek, itt telepedtem le, és innen már nem megyek sehova. Nekem ez a város az otthonom, a Haladás pedig a csapatom, ezt a szeretetet senki sem tépheti ki a szívemből. Ha szükség van rám, itt vagyok, ezt mindig is hangoztattam, de eddig senki nem keresett. A jelenlegi helyzethez azonban biztos nem adnám a nevemet, ahhoz tiszta és rendezett viszonyokra lenne szükség.

A teljes beszélgetés a linkre kattintva érhető el.