Vágólapra másolva!
A Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin labdarúgócsapatának Alfred Schreuder az elsőszámú jelöltje a vezetőedzői posztra, de a Bild című napilap szerint Raúl is szerepel a "kívánságlistán".

Raúl is ott van a jelöltek között

A spanyol válogatott és a Real Madrid legendás csatára

még sosem dolgozott felnőtt együttesnél, jelenleg a királyi gárda tartalékcsapatát irányítja. Raúl neve ennek ellenére nem először került szóba Németországban,

ugyanis a korábbi együttesének, a másodosztályú Schalke 04-nek az ajánlatát múlt hónapban visszautasította a 46 éves szakember.

Raúl lehet az Union Berlin edzője Forrás: AFP/Philippe Desmazes

A poszt elsőszámú várományosa azonban a tapasztaltabb Schreuder, aki korábban a Hoffenheimet, továbbá rövidebb ideig a holland Ajax Amsterdamot és az egyesült arab emírségekbeli al-Aint is irányította. Rajtuk kívül még az Eintracht Frankfurtot tavaly Európa-liga-diadalra vezető Oliver Glasner szerepel a fővárosiak jelöltjei között.

Nincs jó formában az Union Berlin

Az Union az előző szezonban nagy bravúrral negyedik helyen végzett a Bundesligában, így a mostani idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet, a kettős terhelés azonban meghaladta a klub erejét.

A csapat 11 forduló után hat ponttal az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 14 meccs óta nyeretlen. A BL-csoportjában is sereghajtó egy ponttal.

Az eredménytelenség miatt múlt szerdán közös megegyezéssel távozott posztjáról a vezetőedző, Urs Fischer.

Ideiglenesen Marco Grote felel a szakmai munkáért, így ő ül a kispadon szombaton, amikor a fővárosiak az Augsburgot fogadják. Segítője Marie-Louise Eta, aki így az első női edző lett a német élvonalban.

A magyar válogatott Schäfer ebben a szezonban sérülése miatt még nem lépett pályára, de a védekező középpályás egy hete már edzésbe állt.