Vágólapra másolva!
A horvát Nenad Bjelicát nevezték ki vezetőedzőnek a Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin labdarúgócsapatánál.

Nem a Raúl lett a befutó

Bár szombaton a Bild című lap még arról írt, hogy a spanyol válogatott és a Real Madrid legendás csatára, a felnőtt edzői tapasztalattal még nem rendelkező Raúl is szerepel a "kívánságlistán", a fővárosi klub vasárnap végül az 52 éves horvát szakemberrel kötött szerződést.

Nenad Bjelica lett az Union Berlin edzője Forrás: Union Berlin

Sok helyen dolgozott már Nenad Bjelica

Bjelica október közepéig a török élvonalbeli Trabzonspor trénere volt,

a Dinamo Zagrebbel és az Austria Wiennel pedig van Bajnok Ligája-tapasztalata is.

Játékosként évekig Ausztriában szerepelt, illetve volt az 1. FC Kaiserslautern futballistája is, így jól beszél németül.

Az Union az előző szezonban nagy bravúrral negyedik helyen végzett a Bundesligában, így a mostani idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet, a kettős terhelés azonban meghaladta a klub erejét. A csapat 12 forduló után hét ponttal az utolsó előtti helyen áll a bajnokságban, minden sorozatot figyelembe véve pedig 15 meccse nyeretlen. A BL-csoportjában is sereghajtó egy ponttal. Az eredménytelenség miatt múlt szerdán közös megegyezéssel távozott posztjáról a vezetőedző, Urs Fischer.

A magyar válogatott Schäfer súlyos sérülését követően szombaton tért vissza a pályára, az Augsburg elleni 1-1 során a 67. percben, csereként lépett pályára.