Vágólapra másolva!
A Premier League 14. fordulójában a Newcastle United 1-0-ra legyőzte a Manchester United csapatát a St. James' Parkban. A Szarkák sorozatban a hatodik hazai bajnoki meccsüket nyerték meg, az örömük azonban mégsem lehet felhőtlen, ugyanis a találkozón súlyos sérülést szenvedett Nick Pope, a csapat angol válogatott kapusa, akit könnyen lehet, hogy a Manchester United legendájával, nyáron elzavart David De Geával fognak pótolni.

Nick Pope a Manchester United elleni mérkőzés hajrájában szenvedett sérülést, amikor egy vetődés után kiugrott a válla. A 31 éves angol válogatott kapusra négy-öt hónapos kihagyás vár, így könnyen veszélybe kerülhet a szereplése a németországi Európa-bajnokságon is.

Nick Pope kiesése hatalmas vesztegség a Newcastle-nek Forrás: AFP/Andy Buchanan

Pope kiesése óriási veszteség a Newcastle-nek, így a Szarkáknak mindenképpen kell egy kapust igazolniuk. Egybehangzó sajtóértesülések szerint David De Gea, a Manchester Unitedtól nyáron elküldött spanyol kapus a klub első számú célpontja, aki fél éve csapat nélkül van.

A 33 éves spanyol kapus az előző Premier League-szezonban 17 meccset hozott le bekapott gól nélkül, ezzel ő nyerte az idény legjobb kapusának járó Aranykesztyű-díjat. Ennek ellenére Erik ten Hag nem tartott igényt a szolgáltaira, így a szerződése lejárta után elküldték a klubtól.

David de Gea visszatérhet a Premier League-be Forrás: AFP/Paul Ellis

Az angolok sajtóban De Gea mellett még az Arsenal kapusáról, az angol válogatott Aaron Ramsdale esetleges megvételéről is írnak. Az angol kapus az utóbbi két szezonban alapember volt az Arsenalban, de David Daya leigazolása miatt kikerült a kapuból, és mivel szeretne ott lenni az Európa-bajnokságon, ő is állandó játéklehetőségre vágyik.