Mutatjuk, mi kell a Fradi továbbjutásához

Leskovac, 2023. november 30. Mohammad Abu Fani (b), a Ferencváros és Djordje Ivanovic (j), a Cukaricki játékosa a labdarúgó a Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Cukaricki - Ferencvárosi TC mérkőzésen a szerbiai Leskovacban 2023. november 30-án. Cukaricki-Ferencvárosi TC 1-2. MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Hihetetlen meccsen szerezte meg a győzelmet a Ferencváros az Európa Konferencia-liga F-csoportjában Szerbiában, a Csukaricski ellen, amivel Dejan Sztankovics csapatának akár a csoportelsőségre is lehet esélye az utolsó körben.

A Fiorentina ellen a csoportelsőség is meglehet a Fradinak

A Fradi hihetetlen meccset nyert csütörtök este Szerbiában a Csukaricski ellen a Konferencia-igában. Dejan Sztankovics csapata hátrányból fordított, a győztes gólt pedig a hosszabbítás legvégén bombázta be a szerb Pesics.

Mohammad Abu Fani (b), a Ferencváros és Djordje Ivanovic (j), a Csukaricski játékosa a labdarúgó Konferencia-liga csoportkörének ötödik fordulójában játszott Csukaricski-Ferencvárosi TC mérkőzésen Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A győztes gól nagyon sokat ért, hiszen így komoly esélye maradt a továbbjutásra a Fradinak. Az utolsó előtti körben a Fiorentina is nyerni tudott a belga Genk ellen, amivel a firenzei csapat már továbbjutott, de a csoportelsősége még nem biztos.

Az utolsó meccseknek komoly tétje van, ugyanis még a Fradi és a Fiorentina is lehet csoportelső, de a Genk is s továbbjuthat még a Ferencváros kárára.

Jöjjön a matek

Ha a Ferencváros nem kap ki a Fiorentinától az utolsó meccsen a Groupama Arénában, akkor továbbjut. Ha nyer, akkor megnyeri a csoportját, ha egy pontot szerez, akkor a második helyen jut tovább. A Fradi vereség esetén is továbbjuthat, akkor ha a Genk nem veri meg odahaza a Csukaricskit.

A Fradinak most +3, a Genknek +1 a gólkülönbsége, a két csapat pedig két döntetlent játszott egymással, így a Fradi vereség esetén a Genk sikere mellett szinte biztosan a belgák mennének tovább, ha mondjuk 2-0-ra nyernek.

A Konferencia-ligában a csoportelső egyenesen bejut a kieséses szakaszba, a csoportmásodik pedig még egy meccset kell, hogy játsszon az Európa-ligából kieső csoportharmadik ellen.

A tabella:
1. Fiorentina 5 3 2 - 13- 5 11 pont - már továbbjutott
2. Ferencváros 5 2 3 - 8- 5 9
3. KRC Genk 5 1 3 1 6- 5 6
4. Cukaricki 5 - - 5 2-14 0