Vágólapra másolva!
Az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) döntött Simon Hooper játékvezető büntetéséről, aki a Premier League hétvégi fordulójában a Manchester City-Tottenham mérkőzés végén hatalmas, a címvédőt sújtó hibát vétett.

Az angol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában megrendezett meccs 3-3-as döntetlennel zárult, de botrányos körülmények között ért véget. A 95. percben ugyanis Erling Haaland kapott egy labdát a félpályánál, felrúgták, de a norvég játékos meg tudta tartani a labdát és kiugratta ziccerben Jack Grealish-t. Azonban a mérkőzést vezető Simon Hooper (már a kiugratás után) belefújt a fault miatt, és megállította Grealisht, aki éppen egyedül tört kapura. Ezt követően és a lefújás után a City játékosai, leginkább Haaland hosszú másodpercekig pocskondiázta a játékvezetőt, és a csapattársainak kellett lefogniuk a norvég támadót.

Erling Haaland nagyon kifakadt Simon Hooper sípszava miatt Forrás: AFP/Darren Staples

Az FA döntött Hooper sorsáról

Az angol szövetség ezután vádat emelt a City ellen, amiért a játékosok ennyire hevesen reklamáltak a játékvezetőnél, valamint Simon Hooper játékvezető ellen is vizsgálatot indított az FA. Utóbbi esetben már döntöttek is a szövetségnél:

a játékvezetői testület egyszerű emberi hibának találta Hooper ítéletét, ezért nem tiltották el

– írta a Nemzeti Sport. Ez azt jelenti, hogy a szerdai játéknapon

ő marad a Sheffield United-Liverpool mérkőzés játékvezetője,

azaz Szoboszlai Dominik is testközelből találkozhat vele a pályán – a Tottenham-Liverpool meccsről már lehetnek rossz emlékei róla.

A találkozó szerda este 20:30-kor kezdődik, a hazaiak új vezetőedzővel készülnek a sheffieldi mérkőzésre.