Vágólapra másolva!
A Premier League 14. fordulójában megrendezett, 3-3-as döntetlent hozó Manchester City-Tottenham Hotspur mérkőzés botrányos jelenetekkel ért véget. A bíró döntése ellen dühöngve tiltakozó Erling Haaland eltiltásra számíthat a viselkedése miatt.

Erling Haaland bajba kerülhet

A találkozó végén Simon Hooper játékvezető gyakorlatilag elvett egy gólt a Citytől, amit Pep Guardiola játékosai, Haalanddal az élen vehemensen nehezményeztek. A norvég csatár a 95. percben kapott egy passzt a félpályánál, majd felrúgták, ám meg tudta tartani a labdát és kiugratta Jack Grealisht, aki gólhelyzetben tört egyedül kapura. A bíró azonban előnyszabály helyett lefújta a faultot, megakadályozva ezzel az óriási ziccert.

Mateo Kovacic és Erling Haaland dühös tiltakozása Simon Hooper döntése után Forrás: AFP/Darren Staples

Haaland a lefújás után is a bírót szidta, majd a közösségi médiában megosztott egy videót WTF (Mi a f.sz) felirattal.

Dühkitörése és az internetre feltöltött posztja miatt eltiltásra számíthat a City sztárja,

de a klubot is megbüntetheti az angol szövetség, mivel a játékosok körbevették a botrányos ítéletet hozó játékvezetőt.

Szoboszlai csapattársa sem úszta meg a büntetést

Pep Guardiola is dühös volt a meccs végén történtek miatt, de nem akart Mikel Arteta sorsára jutni, az Arsenal edzőjét a Newcastle elleni bajnoki után büntették meg, mert kritizálta a bírókat.

A Liverpool holland válogatott hátvédje, a Newcastle ellen kiállított Virgil Van Dijk ebben a szezonban plusz egy meccs eltiltást kapott a piros lapos büntetés mellé, mert káromkodva minősítette (kib.szott vicc) John Brooks játékvezető döntését.

Szoboszlai Dominik csapattársát, Virgil Van Dijkot felhábírította a piros lapos esete Forrás: AFP/Lindsey Parnaby