Vágólapra másolva!
A hétvégén 40 csapattal került megrendezésre a nemrég átadott ceglédi Gál József Sportcsarnokban a Pákozdi Hús Winter Cup. A trófeát a vb-bronzérmes Dunai András vezette győri Bauart 2002 hódította el.

Bajner Bálint, Jova levente és Lenzsér Bence is pályára lépett

A senioroknál nyolc csapat részvételére számítottak a szervezők, míg a nyílt mezőnyben 32 csapat indulására volt lehetőség, a torna összedíjazása pedig egymillió forint volt.

Hatalmas volt a csata Cegléden Forrás: Vaszko Viktor

A Pákozdi Hús Cegléd hosszú évek óta kiemelt támogatója a ceglédi sporteseményeknek, egyértelmű szándék, hogy ezzel a karácsony előtti rendezvénnyel hagyományt teremtsenek a szervezők.

Komoly mezőny gyűlt össze a nyílt tornán, hiszen a minifutball-vb-n bronzérmet szerző játékosok és csapataik mellett érkeztek kispályások Győrből, Debrecenből, Nagykanizsáról, Paksról, Békéscsabáról és a fővárosból is.

Bajner Bálint a Borussia Dortmundban is megfordult Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Pályára lépett a korábban a Dortmundban is megforduló Bajner Bálint, a jelenleg a Vasasban futballozó, korábban a Ferencvárosban is szereplő Jova Levente vagy épp az NB I listavezető Paks játékosai közül Lenzsér Bence és Beke Péter.

Utóbbi játékosok csapata a Hó SC a torna egyik titkos favoritja volt, azonban a Lázár Lovaspark megállította a rájátszás első körében.

A vb-bronzérmes Dunai András vezette Bauart 2002 nyerte a tornát

A legjobb négy közé végül három budapesti csapat mellett egy győri alakulat is bekerült,

a trófeát és a vele járó pénzjutalmat a vb-bronzérmes Dunai András vezette győri Bauart 2002 nyerte el,

miután egy igazán színvonalas döntőt követően büntetőkkel felülmúlta a fővárosi Maxim Zrt. csapatát.

A győztes Bauart 2002 csapata Forrás: Vaszko Viktor

A nyolccsapatos verseny - melyet a 40+ - os korosztálynak írtak ki – döntőjében a torna legjobbjának bizonyuló

Gábor Zoltán vezette fővárosi csapat a ceglédi székhelyű Árpád FC-t győzte le 2-1 arányban.

A bronzérmek Debrecenbe kerültek, miután a Fékcentrum Kft 2-2-es rendes játékidő után hétméteresekkel legyőzte a Monor SE öregfiúk csapatát. A torna legjobb kapusának a debreceni Berettyán Gábor bizonyult, míg a legtöbb találatot Fehér Tamás szerezte a monori csapatból.

A díjakat Dr Csáky András Cegléd város polgármestere, Földi László országgyűlési képviselő, Kőházi Ádám ceglédi sportreferens és Pinkóczi Tibor az Országos Minifutball Szövetség alelnöke adta át.