A Manchester United nagy bajban lévő edzője kész megbocsátani kirúgott sztárjának

fbl Horizontal
Manchester United's English striker Jadon Sancho (R) speaks with Manchester United's Dutch manager Erik ten Hag (L) during the English Premier League football match between Leeds United and Manchester United at Elland Road in Leeds, northern England on February 12, 2023. (Photo by Oli SCARFF / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Premier League hatodik helyén álló Manchester United edzője, Erik ten Hag a jelek szerint kész békét kötni Jadon Sanchóval, a csapatból korábban száműzött szélsővel.

"Tudja, hogy mit kell tennie, csak rajta múlik" - válaszolta Erik ten Hag, a Manchester United edzője a csapat péntek délutáni sajtótájékoztatóján arra a kérdésre, hogy mi lesz Jadon Sancho sorsa.

A 23 éves szélső, aki 2021 nyarán 100 millió euróért került az angol sztárcsapathoz, szeptemberben lépett pályára utoljára, az Arsenal elleni vereséget követően azonban összerúgta a port a holland edzővel, aki nyilvánosan is őt tette meg a vereség egyik bűnbakjának.

Lendíthetne a csapaton, ha Ten Hag és Sancho újra beszélő viszonyban lennének Forrás: AFP/Oli Scarff

Sancho is a nyilvánosság előtt vágott vissza, majd Ten Hag száműzte őt az első csapatból. Csakhogy a MU-nak nem igazán megy a játék, a PL-ben 15 forduló alatt csak 27 pontot gyűjtöttek, az éllovas Arsenal mögött 9, míg a negyedik BL-helyen álló Manchester City mögött három pont a hátrányuk. Ennél látványosabb probléma, hogy elég fogatlan a csapat támadójátéka:

18 góljuknál csak öt csapat rúgott kevesebbet, ők mindannyian a tabella utolsó harmadában tanyáznak.

A BL-ben is szenved a csapat, amelyik öt forduló alatt mindössze négy pontot gyűjtött, és egyetlen szerencséje, hogy a Bayern München kivételével a riválisok (a Köbenhavn és a Galatasaray) is éppen annyit tudnak, mint ők. A MU akár még tovább is juthat, ha jövő héten hazai pályán megveri a már biztos csoportelső bajorokat, Koppenhágában pedig döntetlent játszik a dán és a török csapat.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayern München 6 5 0 1 12-6 6 16
GY
GY
GY
D
GY
I
2.
FC Köbenhavn 6 2 2 2 8-8 0 8
V
V
GY
D
GY
I
3.
Galatasaray 6 1 3 2 10-13 -3 5
GY
V
V
D
V
4.
Manchester United 6 1 4 1 12-15 -3 4
V
GY
V
D
V

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy a szezonban már többször is felmerült Ten Hag menesztésének lehetősége, de a hollandot egyelőre rendre megmentette egy-egy jókor jött győzelem. Sancho esetleges visszatérése pedig a csapaton és rajta is sokat segíthetne.

Őrült meccsen támadt fel a Manchester United, Haalandékat hatalmas sokk értehttp://www.origo.hu/sport/futball/20231206-premier-league-manchester-united-chelsea-aston-villa-manchester-city.htmlKitiltották az újságírókat a Manchester United bukott edzőjének a sajtótájékoztatójáról http://www.origo.hu/sport/futball/20231205-kitiltottak-az-ujsagirokat-a-manchester-united-edzojenek-erik-ten-hag-sajtotajekoztatojarol.htmlKatasztrofális vereséget érdemelt volna a siralmasan játszó Manchester Unitedhttp://www.origo.hu/sport/futball/20231202-premier-league-14-fordulo-newcastle-manchester-united-eredmeny.html