Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott a házigazda németekkel, valamint a skótokkal és a svájciakkal került azonos csoportba a jövő évi, németországi Európa-bajnokság Hamburgban rendezett szombati sorsolásán. A sorsolás után Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya elmondta, miért örül a magyar csapatnak csoportellenfélként.

Az ellenfeleink csapataiból több játékost is ismerek, többnek is voltam edzője. Külön örülök, hogy a Lipcsében edzett játékosaimmal újra találkozhatok majd. Nem könnyűek az ellenfeleink, de mindenképp tovább akarunk jutni a csoportból” – mondta Julian Nagelsmann, a németek szeptemberben kinevezett szövetségi kapitánya.

Julian Nagelsmann és Szoboszlai Dominik Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Robert Michael

A 36 éves szakember 2019 és 2021 között az RB Leipzig vezetőedzője volt, így jól ismeri Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és az azóta már Liverpoolban futballozó Szoboszlai Dominikot is.

Murat Yakin svájci szövetségi kapitány szerint a négyes favoritja a házigazda német csapat, de Skóciát és Magyarországot szintén erősnek tartja.

- mondta, és kiemelte, tisztában vannak a saját erősségeikkel és gyengeségeikkel, ő pedig jó játékot vár a csapatától, melynek a továbbjutás a célja.

Marco Rossi, Murat Yakin (középen) és Julian Nagelsmann Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Christian Charisius

Steve Clarke, a skótok szövetségi kapitánya hangsúlyozta, az Európa-bajnokságon nincs könnyebb, vagy nehezebb csoport.

- fogalmazott, a magyarokról pedig azt mondta, erős csapat, mivel veretlenül nyerte meg a selejtezőcsoportját, így nehéznek ígérkezik az ellene sorra kerülő összecsapás.

Az ünnepélyes eseményen az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai június 15-én Kölnben a svájciak ellen kezdenek, majd június 19-én Stuttgartban Németországgal játszanak, június 23-án pedig ugyanitt a skótokkal találkoznak a kontinenstornán.