Vágólapra másolva!
Egyre nagyobb a botrány a spanyol labdarúgó-szövetség elnöke, Luis Rubiales körül. Az egész még onnan indult, hogy a sportvezető a világbajnok spanyol csapat játékosát az eredményhirdetésen szájon csókolta.

Az ügy odáig fajult, hogy Rubiales anyja, Angeles Bejar hétfőn egy templomba zárkózott és éhségsztrájkba kezdett Motrilban, amiért szerint nem megfelelően bánnak a fiával.

Rubiales azután került a kritikák kereszttüzébe, hogy a pódiumon megcsókolta Jenni Hermosót a győztes világbajnoki döntőt követően, majd kiderült, hogy a játékos nem egyezett bele mindebbe.

Angeles Bejar korábban elmondta, szerinte hajtóvadászat indult a fia ellen, ezt pedig nem érdemli meg. A templom lelkésze szerint az éhség és a nagy meleg döntötte le a lábáról a sztrájkoló asszonyt.

Rubialest a FIFA szombaton tiltotta el minden, sporttal kapcsolatos tevékenységtől, miután bejelentette, nem fog lemondani az elnöki posztról. Eközben a spanyol hatóságok szexuális zaklatás ügyében nyomoznak ellene,

Korábban 81 focista, köztük a női válogatott összes tagja kijelentette, nem lépnek pályára, ameddig Rubiales a szövetség elnöke, majd a csapat szakmai stábja is lemondott.