Jürgen Klopp otthagyja a Liverpoolt - mi lesz Szoboszlaival?

Jürgen Klopp, Liverpool
Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures on the touchline during the English Premier League football match between Liverpool and Newcastle United at Anfield in Liverpool, north west England on January 1, 2024. (Photo by PETER POWELL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Liverpool FC a hivatalos oldalán bejelentette, hogy a szezon végén távozik a csapattól a vezetőedző, Jürgen Klopp. A német szakember nagyban közrejátszott Szoboszlai Dominik nyári szerződtetésében, aki azóta szinte folyamatosan lehetőséget kap, így kérdéses, hogy a magyar válogatott csapatkapitányának az új vezetőedzőnél milyen szerep jut.

Jürgen Klopp 2015 októberében érkezett a Borussia Dortmundtól a Liverpool csapatához, amellyel lényegében mindent (Bajnokok Ligáját, Európai Szuperkupát, klubvilágbajnokságot, angol bajnokságot, FA-kupát, angol Ligakupát és Community Shieldet is) megnyert az évek során. Az 56 éves német szakember jelenlegi szerződése 2026-ig szól a Vörösöknél, de péntek délelőtt a klub a hivatalos oldalán bejelentette, hogy

a mostani szezon végén az edző saját kérésére távozik a csapattól.

Klopp már tavaly is úgy nyilatkozott, hogy ezt a szerződését már nem fogja meghosszabbítani, most azonban eldőlt, hogy már a következő két idényt sem tölti a liverpooli kispadon. Mellette Pepijn Lijnders és Peter Krawietz segédedzők, valamint Vitor Matos fejlesztőedző is távozik a posztjáról.

Jürgen Klopp nyáron elhagyja a Liverpoolt Forrás: AFP/Charly Triballeau

Ezzel magyarázta a döntését Jürgen Klopp

A Liverpool jelenleg vezeti a bajnoki tabellát, a Ligakupában ismét bejutott a fináléba, és az Európa-ligában és az FA-kupában is versenyben van még, így meglepő lehet Klopp bejelentése. A német szakember azonban a klub honlapján megjelent interjúban megindokolta, miért választotta a távozást.

„Megértem, hogy

Abszolút mindent szeretek ebben a klubban, a városban, a szurkolóinkban, szeretem a csapatot és a személyzetet. Mindent szeretek. De hogy mégis meghozom ezt a döntést, azt mutatja, hogy meg vagyok győződve arról, hogy ezt kell meghoznom – mondta Jürgen Klopp. – Hogy is mondjam,

Most már semmi bajom, nyilván már régebben tudtam, hogy egyszer be kell jelentenem, de most már teljesen jól vagyok. Úgy érzem, hogy nem tudom újra és újra elvégezni a munkát. Az együtt eltöltött évek és az együtt töltött idő és az együtt átélt dolgok után egyre nőtt a tisztelet irántad, a szeretet nőtt irántad, és a legkevesebb, amivel tartozom, az az igazság – és ez a igazság."

A klub már hónapokkal ezelőtt tudta

– nyilatkozta Klopp. – Amikor [a szezon elején] ültünk és beszélgettünk az esetleges szerződtetésekről, a következő nyári táborról, és bárhová mehetünk, felvetődött a gondolat, hogy nem biztos, hogy akkor még itt leszek, és ezen magam is meglepődtem."

A jelenlegi szezonból még mintegy négy hónap van hátra, és Jürgen Klopp reméli, hogy minden sorozatban kitartanak a hajráig, és méltóképpen búcsúzhat el a Liverpooltól.

„Préseljünk ki még mindent ebből a szezonból, és érjünk még olyan dolgokat, amiken mosolyoghatunk, ha visszatekintünk rájuk a jövőben."