Veszélyben Szoboszlai Dominik jövője? Megdöbbentő lépésre készül a Liverpool

Szoboszlai Dominik, Liverpool
Liverpool's Hungarian midfielder #08 Dominik Szoboszlai reacts after missing to score during the English Premier League football match between Liverpool and Arsenal at Anfield in Liverpool, north west England on December 23, 2023. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A Liverpool a téli átigazolási időszakban kiszemelte a Serie A-ban szereplő Atalanta egyik legjobb játékosát, Teun Koopmeinerst. A holland középpályás éppen azon a poszton játszik, ahol a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik.

A 25 éves holland válogatott középpályás az olasz bajnokság egyik legfelkapottabb játékosa, többek között a Napoli, a Juventus és a Newcastle United figyelmét is felkeltette, és a hírek szerint a Liverpool is élénken érdekődik iránta. Az Atalanta nem szívesen válna meg egyik legjobb futballistájától, azonban egy 45 millió euró körüli ajánlatra nem biztos, hogy nemet mondana a bergamói klub.

Teun Koopmeiners a Liverpool figyelmét is felkeltette Forrás: NurPhoto via AFP/Domenico Cippitelli/NurPhoto/Domenico Cippitelli

Szoboszlai Dominik aggódhat?

Jürgen Klopp csapatában jelenleg többen is sérüléssel bajlódnak - Szoboszlai is, de ő hamarosan visszatérhet -, közülük az egyik legnagyobb veszteség Mohamed Szalah kiválása a támadósorból. Ettől függetlenül a nyáron a teljes középpályáját kicserélő Liverpool nem a csatársorba, hanem a középpályára tervez újabb erősítést - számolt be róla a Metropol. Liverpooli források szerint a Premier League éllovasa egy 45 millió euró körüli ajánlatot tehet Koopmeinersért, akit akár már a téli átigazolási időszakban megszerezhet.

A holland focista szintén a középpálya tengelyében futballozik, tehát ebben a tekintetben a csapaton belüli riválisa lehet Szoboszlai Dominiknak,

amennyiben sor kerül az átigazolásra. Koopmeiners ebben a szezonban eddig 26 meccsen lépett pályára klubjában, ezeken 7 gólt lőtt és 4 gólpasszt adott, ami egy kicsivel több a magyar válogatott játékos mutatójánál (Szoboszlai 26 meccsen 4 gólnál és 3 gólpassznál jár).

A válogatottbeli teljesítményüket illetően viszont a Liverpool sztárja áll sokkal jobban, ugyanis Szoboszlai a nemzeti csapat 6 őszi meccsén 3 gólt rúgott és 3 gólpasszt osztott ki, míg Koopmeiners az eddigi 20 fellépésén jutott összesen 2 gólig és 2 gólpasszig, ráadásul mindezt több mint három év alatt érte el.