Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus együttese veretlenül zárta a törökországi edzőtábort, miután hétfőn 1-1-es döntetlent játszott az osztrák SCR Altach ellen. Azonban a találkozón mindkét gól erősen vitatható körülmények között esett, emiatt felmerült a bundagyanú. 

A másodosztály listavezetőjének beszámolója szerint a kiegyenlített meccs 68. percében nagy meglepetésre büntetőt ítélt a játékvezető, miután egy szöglet után Alaxait látta szabálytalannak. Három perccel később egy nyíregyházi szöglet után Gengeliczki Gergővel szemben szabálytalankodtak, amiért szintén tizenegyest adott a bíró, az újra rúgatott büntetőt pedig Herjeczki Kristóf váltotta gólra.

Veretlenül zárta az edzőtábort a Nyíregyhaza Spartacus Forrás: nyiregyhazaspartacus

Mindkét edző csak nevetni tudott

Roland Kirchler, az Altach sportigazgatója egyetértett a nyíregyháziakkal abban, hogy furcsa döntések születtek a felkészülési meccsen.

"Azon szórakoztunk, hogy a játékvezető a második félidőben teljes mértékben értelmezhetetlen döntéseket hozott. Korábbi labdarúgóként vagy csak futballszerető emberként nem tudtam mire vélni ezeket az ítéleteket.

Mindkét edző csak nevetett a játékvezetői döntéseken, de végül úgy döntöttek, hogy kihasználják az edzőmeccs teljes játékidőt. Rendkívül látványos volt, ahogyan elfújták a meccset" – nyilatkozta az ORF-nek Roland Kirchner, aki azt is elárulta, hogy a klub azonnal jelezte a bundagyanút az osztrák Bundesligának és az illetékes hatóságoknak.