A Barcelonát is érinti a Real Madrid focimeccse után kitört őrült botrány

Real Madrid, spanyol foci, gólöröm
Daniel Carvajal of Real Madrid CF is celebrating his goal during the La Liga match between Real Madrid and Almeria at Estadio Santiago Bernabeu in Madrid, Spain, on January 21, 2024. (Photo by DAX Images/NurPhoto) (Photo by DAX Images / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság 21. fordulójának vasárnapi játéknapján a Real Madrid hazai pályán 3-2-re nyert az Almería csapata ellen. A találkozón több vitatott játékvezetői és videóbírós ítélet a fővárosiakat segítették, ez pedig mind az ellenfél játékosainál, mind a szurkolóknál felháborodást váltott ki a meccs után.

A vesztett pontokat tekintve a La Liga élén álló Real a félidőben még kétgólos hátrányban volt a bajnokságban sereghajtó Almería ellen, de végül egyenlíteni, majd a 11 perces hosszabbítás hajrájában fordítani tudott, így 3-2-re győzött.

A mérkőzésen több vitatott ítélet is az Almeríát sújtotta:

a második félidő elején Antonio Rüdiger szabálytalansága megtorlatlanul maradt, a Real első gólját megelőzően a videóbíró ítélt kezezés miatt büntetőt a madridiaknak, a szépítés után szabálytalanság miatt vett el a videóbíró egy gólt a vendégektől, majd a Real második góljánál Vinícius Júnior válláról-felkarjáról pattant a kapuba a labda. A csalódott vendégek nem is fogták vissza magukat a meccs után Francisco José Hernández Maeso játékvezetőről és Hernández Hernández videóbíróról.

„Ne várják tőlünk a mérkőzés beszámolójának közzétételét, mert minden egyértelmű, sőt, annál is több" – írták a csapat hivatalos közösségi oldalán:

"Kiraboltak" – vélik az Almeríánál

Ugyan a győztes gólt szerző Daniel Carvajal úgy gondolja, a videózás után minden játékvezetői ítélet megfelelő volt, az ellenfélnél másként vélekednek.

– mondta a középpályás, Gonzalo Melero.

nyilatkozta a védő, Marc Pubill.

„Megértem, hogy ők a Real Madrid, mi pedig az Almeria, de ez egy olyan bajnokság, amelyben mindenki számára egyforma esély kéne hogy legyen, márpedig néha nehéz így látni" – vélte a második gólt szerző Edgar González.

„Nincs mit mondanom. Látták a meccset, az én véleményem nem számít, mert a végén minket büntetnek meg érte" – mondta az Almeria hajrában kiállított vezetőedzője, Gaizka Garitano.

Xavi is egyetért kollégájával

A Barcelona esti találkozója után a katalánok vezetőedzője, Xavit is megkérdezték a Real Madrid meccséről, így a katalánokat is belekavarták a Spanyolországban kitört botrányba. A spanyol edző azonban nem fogta vissza magát.

valamint [az újságíró Alfredo] Relaño újságíró gondolatával. Ha meg beszélünk róla, úgyis megbüntetnek, de ezt már mindenki láthatta – mondta Xavi. – Emlékszem a Getafe otthonában be nem fújt tizenegyesre vagy Joao [Félix] elvett góljára Granadában, de erről nem beszélnek.

A Barcelona hátránya 7 pont a második Real Madrid, és 8 az eggyel több meccset játszó, éllovas Girona mögött a spanyol labdarúgó-bajnokságban.