Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokságban szereplő RB Leipzig rendkívül nehéz időszak előtt áll. Gulácsi Péter azonban elmondta, ő és a klub készen áll a következő két hét kihívásaira. A lipcseiek magyar válogatott kapusa továbbá arról is beszélt, milyen érzései vannak a csapatba való visszakerülés után.

A lipcseiek szombaton este a szörnyű formában lévő Bayern Münchenhez látogatnak, majd a jövő heti, bochumi Bundesliga-meccs után, március 6-án a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóján a Real Madrid otthonába utaznak. Az RB Leipzig 51-szeres magyar válogatott játékosa, Gulácsi Péter február elején tért vissza a kapuba, miután a sérüléséből felépülve kiszorította az addig védő Janis Blaswichet. A tabellán ötödik lipcseiek és az elmúlt három tétmeccsét elvesztő, története 1000. Bundesliga-meccsére készülő müncheniek számára egyaránt fontos bajnoki előtt Gulácsi beszélt a várakozásairól.

Real Madrid v RB Leipzig: Group F - UEFA Champions League, Gulácsi Péter,
Gulácsi Péter február eleje óta ismét az RB Leipzig első számú kapusa
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto

A Bajnokok Ligájára való kvalifikálás mindennél fontosabb számunkra. 

Eddig minden évben sikerült elérnünk ezt a célt, és természetesen idén is ezért küzdünk, még ha nem is lesz egyszerű. Látható a Stuttgart szép menetelése, és a Dortmund is nagyon magas színvonalat képvisel. Nehéz hármas versenyfutás lesz – idézte Gulácsi szavait a Metropol. – A saját teljesítményünkre fókuszálunk, ami az utóbbi két müncheni mérkőzésünkön nagyon jó volt. 

Még ha a Bayern helyzete nem is a legjobb, mégiscsak egy Bayern München lesz a házigazda. 

Nem lehet odamenni és azt hinni, hogy minden megy magától. Tisztában vagyunk a támadójátékuk minőségével, még mindig egy világklasszis csapatról van szó. De a mi támadóinknak is lesznek lehetőségeik, amiket ki kell majd használniuk."

A Bayern elleni rangadó után Bochumban, majd két hét múlva a Real Madrid otthonában lépnek pályára Gulácsiék. A BL-nyolcaddöntő visszavágóját egygólos hátrányból várja az RB Leipzig.
„Nehéz feladat lesz, de múlt héten mindenki láthatta: semmi sem lehetetlen, 

megmutattuk, hogy képesek vagyunk a Real Madrid szintjén játszani.

 Persze tudjuk, hogy Madridban még egy fokkal nehezebb lesz. De beleadunk mindent, aztán meglátjuk, mire elég."

Gulácsi Péter érezte, hogy lehetőséget fog kapni Marco Rose vezetőedzőtől

Gulácsi Péter a saját szerepéről kiemelte, hogy miután közel 500 nap kihagyás után visszatérhetett a Bundesliga-csapatba, mára újra a réginek érzi magát.

Gulácsi Péter
Gulácsi Péteréknek nyerniük kell a továbbjutáshoz Madridban
Fotó: Odd ANDERSEN / AFP

„Hosszú idő után újra játszottam három meccset egymás után. […] Ha valaki sokáig nincs ritmusban, utána teljesen normális, hogy az első vagy második bevetésen még nem megy minden teljesen flottul. De nagyon hamar visszajöttek az automatizmusok. 

Immár újra teljesen normális érzés, hogy a pályán vagyok. 

Nemcsak saját magamnak, de a csapatnak is fontos, hogy hátulról nyugalmat sugározzak. Az utóbbi két meccsünkön elsősorban a védőmunkánk volt újra nagyon stabil. Jó úton járunk – mondta a válogatottba is visszavágyó Gulácsi, aki azt is megindokolta, miért nem akart távozni januárban, amikor úgy tűnt, nem jut szóhoz a lipcseieknél. – Éreztem, hogy megkapom az esélyt. Régóta itt vagyok a klubnál, 

nagyra értékelem, ahogy a sérülésem idején támogattak az itteniek, és már majdnem tíz éve Lipcsében élek a családommal. 

Szóval sok oka volt, amiért végül maradtam. Jó döntés volt."

Kapcsolódó cikkek