Vágólapra másolva!
Lionel Messinek kikaparták a csapattársak a gesztenyét, miután Brazíliát legyőzve kijutott az argentin U23-as válogatott a nyári párizsi olimpiára, ahol Messi második alkalommal is olimpiai bajnok lehet.

Argentína vagy a kétszeres címvédő Brazília nélkül rendezik-e meg a 2024-es párizsi olimpia férfi labdarúgó-tornáját? Ez volt a kérdés a dél-amerikai olimpiai selejtező utolsó játéknapját megelőzően. A forduló előtt 4 ponttal álló Paraguay továbbjutása már biztos volt, a két futballnagyhatalom közül viszont csak az egyik juthatott el a francia fővárosba.

Ez végül az argentin lett, amelyik Luciano Gondou 78. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzte a caracasi mérkőzésen (a selejtezőtornát Venezuelában rendezték) a brazilokat, így az utóbb két olimpián győztes csapat nem lehet sorozatban háromszoros bajnok.

Argentína, argentin fociválogatott
Kellemes érzés lehet, hogy tudják, Messi tartozik nekik
Fotó: AFP /  

Az argentinok viszont már most úgy számolnak, hogy ők a legnagyobb esélyesek, pláne, ha tervek szerint nemcsak a 2008-as pekingi torna döntőjének győztes gólját szerző Ángel Di María, de a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi is ott lesz túlkorosként a csapatban.

Eredmény, dél-amerikai olimpiai selejtező, utolsó forduló:
Argentína - Brazília 1-0 (0-0)
gól: Gondou 78.
Paraguay - Venezuela 2-0 (0-0)
gól: D. Gómez 48. (11-esből), Pérez 75.

A torna végeredménye: 1. Paraguay 7 pont (kijutott Párizsba), 2. Argentína 5 pont (kijutott Párizsba), 3. Brazília 3 pont, 4. Venezuela 1 pont